RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
FG 1/5 onroad benzinac
mantagt:
--- Quote from: Bigneda on February 29, 2012, 03:02:30 AM ---aaa ti si 'srecni' (ko zna koji po redu) vlasnik 'benzinca' :)
eee sad ces da vidis sto je svaki benzinski model u srbiji promenio po desetak vlasnika ;) a najvise su se radovali kad su ga se otarasili (yay)
--- End quote ---
U cemu je problem sa benzincima, pa se javljaju te silne preprodaje i "radost" pri prodaji?
Jel to vazi za sve ili samo za odredjene? Ima li ko iskustva sa FG onroad modelima?
magic:
Ja imam jednog FG-a jos od 2006. Ono sto mogu da kazem je da je to ultimativna RC igracka, kao da vozis karting sa daljinskim upravljacem.
Ja moj nisam vozio jedno 3 godine ali ce se to uskoro promeniti. Nabavio sam prednje diskove, moj model ih u originalu nije imao, dodatni servo od 15kg i teracu ga sa Spektrum DX3R-Pro koja je DSM2, za svaki slucaj. Mislim da ce to tek sada biti ludilo.
Probali smo skoro da ga palimo i upalio je na kratko ali je od stajanja otisla membrana na karburatoru, sreca pa se da lako zameniti.
Mane, pa trazi jako puno prostora da bi se razmahao i gume se trose dosta brzo a zamena nije jeftina.
Ja mu jos ni masku nisam ofarbao (Mercedes CLK DTM) ali ce i to biti uradjeno za ovu sezonu.
Autic je ogroman i ne moze se drzati u kuci, mora neka garaza ili podrum.
poz
mantagt:
E hvala Magic za poduhvat, a i za info... Negde sam citao/video da imas FG, cini mi se bilo je i slika... Nadam se da ce biti slika i nekog videa te tvoje "mece" kad je budes angazovao...
Svidjaju mi se ti 1/5 modeli, odavno mi se po glavi vrti tako nesto, ali nikako da se skupe novci... Gledao sam po hrvatskim forumima i kod njih su jako popularni ti modeli, ljudi imaju i sampionat, a i dobru ponudu polovnjaka, delova, upgrade-ova...
Postoji li nacin, povoljan, da se tako nesto dobavi sa zapada, ima li ko neka iskustva?
Bigneda:
Proporcionalno su skuplji u odnosu na malu bracu a to znas sta znaci :)
On road modeli su po meni odlicni i moze biti jako zanimljivo kad se ima sampionat sa vise komada kao recimo u Hrvatskoj gde su po tom pitanju otisli daleeeko.
Of-road su meni bar nezanimljivi jer traze ravnu stazu bez skokova i naravno dosta veliku da se razmasu. Skupo odrzavanje uz lako lomljenje delova pri neravninama-skokovima zbog velike tezine.
Primera radi jedan vrhunski model on-road kosta par hiljadarki ;)
mantagt:
--- Quote from: Bigneda on February 29, 2012, 04:34:57 PM ---Proporcionalno su skuplji u odnosu na malu bracu a to znas sta znaci :)
On road modeli su po meni odlicni i moze biti jako zanimljivo kad se ima sampionat sa vise komada kao recimo u Hrvatskoj gde su po tom pitanju otisli daleeeko.
Of-road su meni bar nezanimljivi jer traze ravnu stazu bez skokova i naravno dosta veliku da se razmasu. Skupo odrzavanje uz lako lomljenje delova pri neravninama-skokovima zbog velike tezine.
Primera radi jedan vrhunski model on-road kosta par hiljadarki ;)
--- End quote ---
Ma naravno da znam sta to znaci... :big smile
Nisam ni ja za offrod benzince upravo zbog odrzavanja, a i nekako su mi tromi (bar po klipovima) za razliku od nitro modela, ali me zato zanima onroad za krug...
E da i ja mislim na standardni FG, vrhunski je daleeekoo... :_D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version