RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

MK quad

<< < (2/3) > >>

danko:
Jel to vitroplast (staklolit) iz Astaco-a?

Ja sam pravio nosač kamere sa njim i nisam uopšte zadovoljan, u poređenju sa original mikrokopterovim GFK pločama, ove su poput malo tvrđeg kartona, iako bi po mehaničkim karakteristikama trebalo da su iste...

cakra:
Ne, vitroplast nije iz astaco-a...nabavio sam kasirane ploce za pcb 300x200mm relativno jeftino, pa sam odatle sekao.
Vitroplast je extra kvalitete, a i lepo izgleda jer je beo.Steta sto ga vise nemam :(.
Kazes da onaj iz astaco-a nije neki? Koja je debljina u pitanju?
Moracu i ja da porucim odnekud vitroplast, pa sam mislio od njih...
Ja ne bi koristio nista ispod 1.5mm debljine...imam quad centralne ploce za mikrokopter i one su od 1mm...i to je po meni slabo.
Sasvim drugo pitanje je tezina samog vitroplasta-koji nije uopste lagan, e tu su karbonske ploce zakon...
Cim nabavim malo bolju vagu cu da uporedim vitroplast i AL ploce od 1.5mm, posto imam i od njih nesto iseceno.

Mana aluminijuma je sto se pri eventualnim padovima krivi i deformise,doduse,sve se to da ispraviti posle...ali to vise nikad nije kao pre
(ovo govorim iz iskustva :)  )

Jer imas crtez tog nosaca u .dxf formatu... mmmm cisto da ga vidim...i ja sam nesto konstruisao i crtao i sasvim je ok ispao...iako sam ga sekao i pravio rucno.

danko:
Ja sam uzeo 1mm FR4 vitroplast (staklolit), u teoriji to je isti materijal kao što koristi onaj tip sa mikrokoptera, međutim ovo što prodaje Astaco, kada se iseče manji deo faktički je savitljivo kao malo tvrđi karton, i tanki delovi su totalno savitljivi, nemaju nikakvu strukturu.. Ja sam sastavio svoj nosač, ostavio sam dosta ovih unutrašnjih parčića i zalio dobro superlepkom pa to za sada drži, ali videćemo kako će biti u praksi.

Inače DWG fajlovi su mi na kućnom računaru, ali evo ti zato Corel Draw u koji sam uvezao DWG fajlove:

Link za download: http://dl.dropbox.com/u/49111849/HiSight%20III.cdr

Kada sve sklopiš, treba da izgleda ovako:

cakra:
auuu....hvala za cdr fajlove!
Nemam pojma, imao sam prilike da radim sa FR4 vitroplastom od 0.8mm, za PCB...i imao je sasvim solidno drzanje...
ok, savija se i vitoperi ali je ok...
Probacu ja to da odradim sa 1.5mm FR4...pa cemo eventualno da uporedimo cvrstinu i tezinu...
Nesto slicno sam i ja konstruisao-vidi se na gornjim slikama...iseceno od starih maticnih ploca od racunara...i mogu reci da je okvir sasvim
cvrst.

Hvala i pozdrav! :)aplauz

danko:
Ako ideš na 1.5mm onda moraš sve ove unutrašnje slotove da uvećaš za 0.5mm + 0.15mm za CNC da bi imao neku toleranciju, dakle treba da staviš ruku 1.65mm

Ja sam stavljao okruglo 1mm jer sam sekao na laseru, pa on sam izgori i tih dodatnih 0.1mm pa taman rupa bude nešto veća i ima neku toleranciju da može da uđe kako treba.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version