RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
Quad - komunikacija preko racunara (pocetnik)
lazarmladenovic:
Pozdrav svima,
Nov sam na forumu, a takodje i u modelarstvu.
Zelim da sa kolegom napravim jedan Quad u okviru predmeta na fakultetu. Potrebna mi je Vasa pomc, koji savet, iskustva, predlozi...
Evo ovako, nasa inicijalna ideja je da kupimo sve delove osim kontrolne stanice. Kontrolu i komunikaciju zelimo da pokusamo da napravimo sami. Pokusali bismo da programiramo mikrokontroler koji ce prikupljati informacije sa prikacenih senzora i slati ih do racunara, a sa racunara ce dobijati upravljacke komande. Potrebno je da jos osmislimo nacin komunikacije mikrokontrolera i racnara.
Svi vasi predlozi i sugestije ce mi puno znaciti.
Hvala unapred!!! ;)
vpilic:
Dobro dosao Lazo.
Dosao si na pravo mesto i ako jos malo bolje pojasnis svoje namere i ideje siguran sam da ovde ima strucnih ljudi koji ce ti pomoci u projektu koji si naveo.
Mene licno interesuje kako si ti osmislio da uspostavis komunikaciju izmdju kompa i quada?
Pozz..
nedbojsa:
Dobrodošao na forum! Solidan zalogaj ste uzeli.
Po meni svaki vid komunikacije quada i kompa koji je van standardnih vidova komunikacije je gubljenje vremena. Dakle moj predlog je da se prihvatite nekog protokola komunikacije koji je već standardiztovan kao bi sami sebi olakšali život. Uz to ako vam projekat uspe i bude zanimljiv možete tržištu da ponudite gotov proizvod koji će biti kompatibilan sa nekim od postojećih standarda u RC svetu. Ovim bi dobili lakši razvoj budući da standard postoji kao i dokumetacija protokola... time bi dobijo na vremenu, mogli bi da se posvetite programiranju upravljačkog softvera, kao i quad kontrolera... Kompatibilnost...
Npr moj predlog bi bio da kupite DiY komplet TX na 2,4 Ghz kao i kompatibilni Rx modul napravite iterfejs za kačenje TX modula na komp i onda vam ostaje samo programiranje softvera upravljačke jedinice kao i ...
Moj predlog bi bio ovaj predajnik pošto ima podržanu telemetriju http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17205__FrSky_DHT_8ch_DIY_Telemetry_Compatible_Transmitter_Module.html i naravno neki od kompatibilnih prijemnika u skladu sa vačim potrebama.
GILE:
Mozda vam ovaj sajt bude interesantan http://www.sparkfun.com/ . Mnogi dobri proekti su nastali zahvaljujuci ovom sajtu.
Zelim vam puno uspeha u ovom proektu.
tibeteagle:
www.diydrones.com Ova virtualna komuna se bavi i ovim pitanjem, kao i sa drugima koje će trebati da proradi projekat.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version