RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

Pomoc

<< < (3/3)

zajko:
Malo se brkaju babe i zabe ... R/C iskljucivo znaci RADIO CONTROL, nikako REMOTE CONTROL, ali eto mi to krstimo kako zelimo, onda bi znacilo da je i TV u stvari RC model i da je svaka kuca u R/C hobiju !!! ;namig

Relativno dobra stanica, moze da kontrolise sve, ako je dobra i ako ima odgovarajuci Rx...  (:sok:)
Ono sto se cesto radi svuda pa i kod nas  je kombinacija SPEKTRUM DSM2 predajnik (koji spada u dobre i brandirane, a vise ne toliko skupe) i ORANGE HK prijemnik... je jako losa kombinacija,
koja nekad radi a nekad NE... kad zataji  :sljus
Predajnik daje komande prijemniku i na taj nacin kontrolise model (avion, auto, camac), namerno sam izostavio HELI jer mora biti stanica sa heli modom, zbog drugacijih mixova i i setovanja..
Ovde pricamo o malo ozbiljnijim i preporucenim pocetnickim helijima, a i za kasnije....... size 450 i na vise.... ne odonosi se na heli igracke... Cena za takav neki pocetnicki i ozbiljan heli RTF ne moze biti, ja mislim ispod 200 Eur, kod nas...   mmmm
i tu mislim da sam malo podbacio...  :sljus

E sad cena se podize na nekih 300-400 Eur, ako je kvalitetan heli, sa kvalitenom elektronikom i kvalitetnom stanicom, da bude brendiran, jer to negde znaci pouzdanost i znaci ono najbitnije  (yay) da se mogu lako nabaviti delovi, svaki srafic/delic kao rezervni deo..
opet pricam o RTF varijanti koja je za pocetnika bombonica, jer mu za taj pocetak ne treba sklapanje i nedoumica koji motor, koji ESC, Gyro, servoi it'd...   :jaki:
Dosta briga i muka ce imati i sa najboljim RTF modelom, normalno obavezno simulator i trainer nogice !!!
Onda ce neminovno doci do nekog pada, zamena pojedinih delova i upoznavanje same ptice, pa ce biti studiranja i raspitivanja i polako se ulazi u materiju, nakon cega moze doci i kit...
Ali ako je RTF u startu sa dobrom stanicom (na pr. SPEKTRUM DX6, DX7) koje imaju heli mode, muke su odmah smanjene i pare su se odmah pristedele, ta stanica posle ide na sve moguce modele i heli i avion i camac a po nuzdi i na auto... :)aplauz  :)aplauz

mmmm Iskustveno bih mogao zakljuciti, sto veca usteda u samom startu, to su kasnije veci gubitci, jer se obicno... ako se kupi u startu losa i jeftina oprema, ubrzo jedno po jedno ili sve na gomilu zameni za bolju, normalno ukoliko covek ostaje ili ide unapred u savladjivanju vestina letenja..  :jaki:  :mhm
Jos jedna bitna stvar je da je najeftinije kupiti dobar RTF model/komplet, kada fabrika zapakuje sve na gomilu, ako se to kasnije sve kupuje po komad kosta 3 puta vise..   4e
Kao i u auto industriji, najeftinije je kupiti auto, ali treba ga i odrzavati.. danasnja industrija zaradjuje na rezervnim delovima, opremi i dodatnoj opremi, raznim dodatnim pomagalima i upgrejdima !!!
a bazni model sa kojim se ulazi u celu pricu je iovako bez zarade, pa iz tog razloga tu ne treba stedeti... :)aplauz

sova:
na forumu se moze naci dx6 ili dx7 jeftinije nego da je sam kupujes jer ne moras da placas ratelu potvrde za uvoz.
isto tako moze da se nadje flysky ili turnigy 9x i nakacis na simuletor i letis dok ne razmislis koju masinu da kupis i koju velicinu i naravno mozes da je uparis sa kupljenom stanicom!
ako nemas simulator javi se pa cu ti poslati a ako si iz bgd mozes doci do mene da ti i instaliram i podesim parametre!!!

milos78:
Ooooo...  Ubismo coveka u pojam sad nece ni baterije da kupi za postojeci heli...
 Moj savet je da odes kod sove da ti namesti simulator.
 A tamo ces videti svasta......
  A tek da cujes dobar i koristan savet....  :mhm

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version