RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

QQ YAK 54 184CM COMPLETE COMBO

<< < (7/21) > >>

zajo:
AAAha ha  HA HA HA :_D :hehe (yay) Sam sebe stavio u kockicu. :_D
Saburo hvala puno model je najmocnie nesto sto sam ikad imao i stvarno je prelep.Nadam se da cu da dodzem kod vas sa njime da (<--)
Nemislim da bi se nesto posebno promeniti ako otvorim te rupice jer motor je dole zar ne?A plasim se od nepotrebne turbulencie u kaputaz.

I sto sam svima zaboravio da kazem je da motor je isto tako radio i baz kaputaz mmm

Lazo:
Znači ovako. Ja buih proširio usisni otvor za po oko pola santimetra sa obe strane, i povećao bih takođe srazmerno i izduvni otvor.

Što se tiče vuče, kapotaž je potpuno nevin :big smile za ono što model vuče u levo pri dodavanju gasa.
Elisa iza sebe stvara vazdušni mlaz koji je urnut u smeru u kome se ona vrti. Takav uvrnuti mlaz dolazi do vertikalnog stabilizatora pod uglom prema desno (drži neki vuneni končić ispred vertikalca kada motor radi, pa će ti to biti još jasnije). Znači takvo opstrujavanje vertikalca stvara na njemu silu uzgona koja gura rep u desno, odnosno tera ceo avion u levi zaokret. Zato se osovina elise i postavlja pod izvesnim uglom u desno (par stepeni, odnosno onoliko koliko je potrebno), kako bi vuča stvorila kontra momenat u desno. Kada bi bilo iste vertikalne površine i sa donje strane trupa, taj momenat bi se aerodinamički  poništio, jer sa donje strane trupa mlaz od elise ima ugao prema levo. Pošto je pri malim brzinama strujanje elise preovlađujuće, to je i taj moment u levo izraženiji nego pri većim progresivnim brzinama aviona. Svoj udeo u ovoj pojavi ima i obrtni momenat motora, odnosno elise, ali je ipak preovlađujuće ono što sam već napisao napred. Jeste pojednostavljeno, ali je tako.

(pijemo)

zajo:
Ok Lazo znaci da zumiramo.Prosirm usisni i izduvni otvor,obogatim smesa na visoke obrtaje,lock tight i sve to zategnem.Sto se tice agol na elisa naravno da je uvek motor zakosen u desno i nadole.E sad to bi trebalo da fabricki bude podeseno ali ovde imamo VELIKA elisa,duri neprirodno za velicina na model(jos malo pa bi dotaknula tlo)pa zato je momenat jos veci.Izgleda da je to odgovaralo na QQ sa svoj YS160 sport motor ali ne i za ovaj ali ipak ci da produzim ovako jos neko vreme kako bi bio siguran da mora da se intervenira.Imam i bezvezni video sa foto aparat ali nikako bre da se uploadue na taj you tube a bilo bi dobro bar da cuete zvuk na motorac ali nema veze.
Pozdrav.

zajo:
I da ne zaboravim:
 (pijemo)

zajo:
evo i bezveze vidoe kolko da se cue motorac

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version