RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
QQ YAK 54 184CM COMPLETE COMBO
marko:
--- Quote from: magic on May 11, 2010, 10:02:57 PM ---Marko, ne mogu da se slozim sa tim da skroz otvori prednji kapotaz. Za protok vazduha je mnogo bitnija povrsina izduva, tj. odnos povrsine usis/izduv treba da bude 1/4. Po slikama koje su okacene u prethodnim postovima to je otprilike 1/1 i tu je problem.
--- End quote ---
Pored povecanja brzine isticanja bi trebao da se poveca i maseni protok da bi se dobio potpuni ucinak.
Ja bi odfikario tu crnu plastiku, povecao rupe na izduvu i mislim da bi problem bio resen. :mhm
magic:
Naravno povecanje i jednog i drugog otvora ce pomovi ali treba voditi i racuna da se karburator ne dovede u turbulentnu zonu jer onda nastelovati motor postaje mission impossible. Baci pogled na ovo http://www.sebart.it/giants.html
(pijemo)
poz
Lazo:
U prilog onoga što smo već pominjali ja i Veljko:
Ulazni otvor za hlađenje treba da je tako profilisan, da vazdušnu struju što više usmerava na sam motor. Dodatno povećavanje tog otvora ne doprinosi hlađenju, ali zato znatno povećava otpor.
(pijemo)
SABURO:
Zajo model ti je savrsen, imam osecaj da ce mu taj motor cucnuti samo tako kada sve dodje na svoje.
--- Quote from: zajo on May 11, 2010, 10:17:17 PM ---Razmislio da skinem celi predni deo ali ako izlazna rupa treba da bude 3-4 puta veca ondak???pola avion da otsecem :_D
--- End quote ---
Btw, da bezveze ne razbucas kapotaz (prosiris ga odozdo jos vise), otvori rebarca koja su predvidjena za te stvari na kapotazu, a i vizuelno ce delovati mocnije. Pogledaj sliku u attachmnetu.
()-()
zajo:
--- Quote from: Lazo on May 11, 2010, 10:42:12 PM ---Ovo je elektro avion, a otvori za izduv su ovoliki:
Ako je geometrija krila i vertikalnog stabilizatora u redu (nema vitoperenja ili odstupanja elerona i vertikalnog kormila od nule), onda nije dovoljan ugao vuče u desno, znači treba ga postepeno povećati. Najbolje dodavanjem podloški ispod levih šrafova nosača motora. Kada konačno podesiš ugao da model pri dodavanja gasa u letu ne skreće u levo, onda centriraš kapotaž da se "gađaju" baza spinera i prednji otvor kapotaža.
To što skreće u levo pri poletanju - potpuno je normalna pojava kod aviona koji imaju centralnu vučnu elisu. Glavni razlog za to je taj, što je vertikalac opstrujavan samo uvijenom vazdušnom strujom od elise, a još nema dovolno progresivne brzine aviona. Jedini lek za to je da kontriraš vertikalnim kormilom pri poletanju.
(pijemo)
--- End quote ---
Dali to znaci da otvor za izduf nije dovoljan?Uopste mi nie problem da to povecam.I sta je sa ulazni otvor?Moslis da je uredu ili da otfitarim i to sto je buseno
Prie sto bi povecavao ugao na motor,dali da pokusam da promenim ugao na kaputaz?Jer mislim da nije vukao bez kaputaz ili kaputaz nama veze sa time?
Zaboravljam to sto vuce na poletanje.
--- Quote from: magic on May 11, 2010, 10:56:01 PM ---Naravno povecanje i jednog i drugog otvora ce pomovi ali treba voditi i racuna da se karburator ne dovede u turbulentnu zonu jer onda nastelovati motor postaje mission impossible. Baci pogled na ovo http://www.sebart.it/giants.html
(pijemo)
poz
--- End quote ---
Da.Seba ima prilicno malene rupice tamo ali Moj motor izlazi iz kaputaz-dosta je veci u odnos modela.Mozda je ipak dobro mali povecati obe rupe.Zato sam i stavio te rupice jer bez njima samo pola motor ima hladzenje,bar tako izgleda.
--- Quote from: marko on May 11, 2010, 10:49:00 PM ---Marko,najlakse je otfitariti crno na kaputaz ali zatim nema nazad zar ne?problem.
--- End quote ---
Ja bi odfikario tu crnu plastiku, povecao rupe na izduvu i mislim da bi problem bio resen. :mhm
[/quote]
E nemogu sa ovim /quote i to tije.Poima nemam sta sam uradio.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version