RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
SPITFAJER
disljenko:
Sale imas velike cestitke i sa nase strane, model je stvarno lep kao i svaki spitfajer. Ja bi se pridruzio onim ljudima koji misle da ne treba da povecavas raspon krila jer je 10 cm stvarno zanemarljivo i nista neces da dobijes a rizikujes da se avion mozda losije ponasa u letu.
Sto se tice servoa ja tu ne bih stavljao nista jace od ovih(ili neke u tom rangu)....mozda su i ti sa nijansu nesto jaci nego sto tebi treba. Da napomenem da je misa u njegov zero ugradio ovaj Hitec......a tvoj ce biti znatno laksi pa ti sam proceni...pozz i jedva cekam da idemo da letimo.
http://servocity.com/html/s3003_servo_standard.html
http://servocity.com/html/hs-311_standard.html
zajko:
Ne bih da polemisem, ali .... (nono) (nono) krila ili bilo sta konstruktivno ne dirati, je moj savet, da je trebalo odradio bi to KYOSHO (nono) (nono) ali tvoj avion pa mozes kako hoces :_D samo da bude posle :sljus
Ali cu ti preneti jedan savet, koji sam ja davno dobio od Coke i Kreme, a to je da svaki ARF, kod sklapanja, prvo doradis Fire Wall tako sto ces ga lepo zalepiti, oblepiti tankom staklo plastikom, iz dva razloga, prvo sto ce da ga ucvrsti (ili obratno) a drugo sto ce spreciti da eventualno gorivo i masnoce koje piski motor NE upije drvo istog, sto je onda lose po njega i avion, moze lakse da odleprsa... tu su ipak najsnaznije vibracije i sile od motora... iz svog licnog loseg iskustva predlazem da stavis Lock na sve srafove na nosacu motora... Za RETRACT-e ne znam nemam iskustva, pretpostavljam da je i tu Lock dobrodosao, a ako nista vise ne moze da smeta !
(photograf) (photograf)
sasa:
Hvala disljenko,hvala Zajko na savetima,mislim da cu te poslusati za ovo ojacavanje vatrenog zida samo jos da nadjem ko ce to da mi uradi :mhm :sljus.
Za produzenje krila i dalje otvorena diskusija,javljajte se ... 4e
mirce:
Ja ću ti odraditi, samo pošalji trup...
Imam smole, imam stakla, nije da znam, ali mogu da probam... ;namig
Čestitke za model...
Pozdrav
Mirče
presko:
Zdravo Saša,
Da sam na tvom mestu ja bih zatvoriio diskusiju o povećanju površine krila.
Kod aviona-modela, klasične konfiguracije, krilo je destabilišući element. Znači, povećanje površine krila bi smanjilo stabilnost modela. Da bi očuvao neophodnu stabilnost, morao bi da povećaš površinu horizontalnog repa, ili da pomeriš težište napred, ili oba dva.
Povećanje repa bi, po meni, bio veliki posao, a i u velikoj meri bi narušio estetski izgled modela.
Pomernje težišta napred zahteva odgovarajuće pomeranje stajnog trapa, a tek tu ne možeš ništa da uradiš. Ako pomeriš težište napred, a stajni trap ne, reskiraš da ti se model na poletanju, a pogotovo sletanju pretura na nos.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version