RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
FunFly build thread
n3mke:
Nisam ulazio u to ko je kreator modela, a da budem iskren nisam ni znao. Izvinjavam se ovim putem.. (giveup)
U svakom slucaja hvala za prelep model!
I jedno pitanje: Nikako ne mogu da se snadjem oko cevki za montiranje rebara, pa me interesuje gde mogu naci tako nesto?
Evo i elerona, danas sam hteo da uradim celo krilo ali sam zbog nedostatka cevi uradio elerone, i sekao delove trupa.
molio bih nekog ko je pravio ovakav model da uslika donji deo krila, je mi nije bas jasan. pozdrav
aco:
Za cevke okreni oglase i nadji nekog ko izvodi radove uvodjenja grejanja, oni imaju bakarne cevi raznih promera a parcad po metar dva uglavnom bacaju
da si blize Cacku ja bi ti to nabavio ali verujem da i u bgd ima puno majstora koji ce ti izaci u susret
Emil Hanak:
Da ne bude zabune:
Kompletan plan sa svim tehnickim resenjima je rad Tibeteagle-a!
Sto se tice krsenja prava copyrighta, moram naglasiti da plan ni u kojoj varijanti nisam ustupio ni za kakvu novcanu nadoknadu!
Autor je jasno i precizno definisao kako i na koji nacin moze da se dodje do plana modela.
Pozdrav,
Emil Hanak
adam:
autor tibet eagle? ja sam tako znao da je on isto kopirao sa hokusei plana, ali nema veze avion je strava samo napred sa izgradnjom ako budes imao pitanja tibet eagle ti sigurno moze pomoci on je uradio par komada i ja sam od njega kupio pozdrav :)
tibeteagle:
U redu je momci. Samo da se stvari stave na svoje mesto. :)
Cev od 16mm može da bude i od aluminijuma fi16x1mm, odnosno spoljnji prečnik fi 16mm sa zidom od najmanje 1mm, 1500mm dužine 2 komada. Možda ćeš to lakše nabaviti i jeftinije je nego bakar ili mesing.
Ako još nisi isekao rebra, preporučujem da ne napraviš tolika velika olakšanja na njima kao na planu. Ako će rebra biti od 2,5mm debljine balsa planka, dovoljno je izbušiti rupe za cevi nosače. Razlika je veoma mala, a pri rezanju otvora i sastavljnju lako može da pukne rebro. Na težini se može štedeti na drugom mestu i više.
Cev ne vaditi dok se ne plankira celo krilo i lepilo ne osuši!
Samo napred.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version