Od prvog momenta kako smo došli u Berane, pa sve do, moram priznati - neradog odlaska, sve je bilo perfektno! I to, ne na neki izglancani, blazirani, usiljeni način, nego baš onako kako najviše volim: drugarski i od srca. To naprosto nikako ne može da se izvede, ako celoj ekipi nije stvarno stalo da baš tako i bude.
E sad, Zamislite KOMPLETAN aerodrom... PRAVA - FULL SIZE betonska pista, stajanka i rulna staza... uređene travnate površine... potpuno opremljen restoran za bar 200-300 duša... i sve to maltene u centru grada... a u celom gradu bilbordi sa veoma lepom i slikovitom najavom događaja. Da nisam bio - ne bih verovao! Ako postoji RC raj, voleo bih da baš tako izgleda!
Vreme prelepo, modela i pilota mašala, a bogami i publike!
Malko je do duše bilo tanko sa hranom i pićem. Doterali su samo pola kubika mesa u različitim oblicima i formama, roštilj pristojne veličine i par potoka piva, sokova, vode... Te sam primedbe organizatorima izneo i na licu mesta, te se nadam da se takvi propusti neće u buduće ponavljati!
Naročito mi se dopao slogan "Letimo, ali bez droge", i nadam se da će se barem nekoliko klinaca, od mnogih koji su bili, "pelcovati" RC "groznicom"...
Sve u svemu, boravak u Beranu, i druženje sa ljudima koji su očigledno uložili ogromane napore da prirede jedan prelep modelarski događaj, ostaće i meni i supruzi u veeeeeoma lepom sećanju. Teško da će nešto da me spreči da i iduće godine dođem!
Dakle, šta da vi rečem?! Svaka čast organizatorima i svima koji su im pomagali oko priprema, organizacije i realizacije!!! Pri tome, moram da naglasim, ni slučajno se ne radi o kurtuaznoj izjavi... onako kao - red je reći nešto lepo.
Beranci, još jednom, od srca - SVAKA ČAST!!!
Iduće godine će i Nikola da se pridruži... Stanicu i helikopter je već spremio!