RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
GX-21, problem kad je vruc
vladad:
Meni se isto dogadjalo, ali kada popustim svecicu ma ni pola kruga, onda sve bude ok.
Onda sam stavio tanku podloskicu i radi.
J...m li ga kako mi je ta glupost pala na pamet ali radi :sljus.
Ovo ne mora da bude slucaj kao kod tebe moj je radio bukvalno minut i jok vise, sacekam desetak minuta i opet ga upalim, radi i (rip..) , dok mi nije pala ova genijalna ideja na pamet. Sada radi ok.
Pozz!
JLZ:
Ha!
Pa ja sam vec bio stavio dve podloske. Razlog je bio kad sam stavio novu svecu, kao da je poteznica zapinjala kada je klip dodje u TDC. Nije bilo tragova ni na sveci, ni na klipu, ali kao da jeste doticalo.
Sad sam izbacio drugu, bas da vidim kako ce se ponasati. Ovako na suvo, poteznica radi bez problema.
Nisam stigao jos da testiram sa jednom podloskom...
EDIT:
Sad sam odvezao 3 rezervoara sa malim pauzama izmedju. Nije se gasio. Temp motora kad radi ~96C
Medjutim, imao je par cudnih momenata. Odjednom pocne da se ponasa kao da je bogata smesa. Ler se spusti, motor zvuci kao bogata smesa. Podignem ga, dodam gascinu i on "procepi". Malo sam ga dostelovao i radio je poslednji rezervoar OK. Malo na bogatoj strani, ali sve korektno.
Cudni su putevi Kjosovski :D
duke:
Izmog iskustva govorim, mmmm,stelovanje motora je jako prosta svar,pod uslovom da je motor OK. :mhm Tu nepostoji nikakva preterana filozofija 4e...ako se izgubis i neznas sta treba da radis moras uvek pri sebi imati factory setings karburatora... ti motori koji cas rade , cas nerade, pa cas bogato , pa cas nije , pa se ugasi.... To je izludjivanje sa njima i kosta te tooonu zivaca ...to sam iskusio i ja i dosta ljudi koji se bave time. Licno ja,kad motor pocne tako da se ponasa ,rasklopim ga celog, ocistim karburator i pogledam vizuelno da li je klip i kuciste ok , onda uradim test sapunicom na curenje.
zgrmbust:
Probaj jos da prekontrolises gumice na iglama (LSN ima 2 komada , a HSN ima 1 komad) meni se desavala slicna manifestacija dok ih nisam promenio posle radi ok. Koliko sam ja primetio od vibracija se poremete podesavanja igli i dolazi do problema. mmmm
JLZ:
Odvezao sam par rezervoara bez problema i juce se ponovilo...
Pogledacu gumice. Doduse, ne pustaju, to sam proverio. Ako si mislio na podesavanja - i ja sam primetio da se rasteluje od vibracija!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version