RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

GX-21, problem kad je vruc

<< < (7/15) > >>

Bigneda:

--- Quote from: n.artur on July 12, 2012, 09:43:32 PM ---Nesto hvale i Werks motore, posebno model B5;

http://www.werksracing.com/b5page.html

--- End quote ---

...spadaju u drugu grupu kao i jos gomila drugih koje nisam naveo ;)

Bigneda:

--- Quote from: JLZ on July 12, 2012, 09:45:57 PM ---Bigneda ti je rekao zasto je Zajkov predlog los. Morao bi sve da menjas. Skoro sve na ovom motoru je specificno.

--- End quote ---

Samo sam dao trazene informacije, daleko da je lose kupiti bilo koji nov motor poznatije firme a skoro svi su daleko bolji nego kyosho fabricki. Pogotovo sto ja na skoro svim svojim modelia vozim raznorazne vrhunske motore koji su daleko od fabrickog GXR-a ;)

Ima kod Kyosho-a i dobrih i losih motora, ovaj .21 kao i svi ostali iz te serije i te zapremine su jako dobri i uz pristojno odrzavanje jako dugo traju. Sto se tice performansi daleko su od vrhunskih modela ali su zato i vise puta jeftiniji ;)

Moje misljenje je da uvek treba negde podvuci crtu kad su u pitanju motor i elektronika na modelu, u smislu da posle odredjenog trenutka ipak treba preci na kompletno drugi model pre nego nastaviti ulaganje u model za siroke narodne mase.
Taj ili slican se uvek moze naci za 50-80eu u odlicnom stanju a za takav model je to sasvim dovoljno, bolji i skuplji motori ce traziti poboljsanje i drugih delova zbog povecanog opterecenja i habanja. Tako da treba malo izvagati i naci najisplativiju varijantu...

JLZ:
Slazem se, ali covek je kupio polovan model za 200€ i sad mu neko preporuci zamenski motor za 200€ plus jos makar 100€ da bi ga uopste ugradio i pokrenuo. To coveka bespotrebno uplasi, a posmatrace udalji od ovog hobija.

(pijemo)

duke:

--- Quote from: Bigneda on July 12, 2012, 02:36:45 PM ---
--- Quote from: duke on July 05, 2012, 10:04:24 PM ---Zreo je za zameni klipa i klipnjace,to su znaci istrosenosti nitro motora,koji nazalost imaju "rok trajanja" ... Kad je hladan sve je ok,upali radi lepo sve je uredu... Ali kad se zagreje,druga prica,ili brljavi ,nemoze da se nasteluje ili ima efekat "burnout" .Desi se to da "vatra"prodje izmedju klipa i kucista klipa i kraj ...ugasi se...

--- End quote ---

Menja se kllip i cilindar u paru, klipnjaca nema veze sa kompresijom motora...

--- End quote ---
ispravio sam se u postu ispod ako nisi video ...

duke:

--- Quote from: JLZ on July 13, 2012, 10:03:53 AM ---Slazem se, ali covek je kupio polovan model za 200€ i sad mu neko preporuci zamenski motor za 200€ plus jos makar 100€ da bi ga uopste ugradio i pokrenuo. To coveka bespotrebno uplasi, a posmatrace udalji od ovog hobija.

(pijemo)

--- End quote ---
Mislim da moras da znas sta hoces... taj fabricki Kyosho 21 je kanta na stazi spram ozbiljnijih 21... veruj mi.. ako planiras da se vozis po dvoristu ili po parku sa drugarima super je, ali za neku ozbiljniju  stazu kanta (veruj mi video sam ga),mogao  bi da probas da uzmes neki Novarossi plus21 -4t ili c. Ako se snalazis na Ebayu probaj od nekog NEMCA (Naglasavam ti NEMCA) nikako Italijana !!!!! da uzmes neki polovan , nacices ga za 110, 120e. Ja sam moj platio 110e, potrosio pola litra , kao nov mi je stigao ...
--- Quote from: n.artur on July 12, 2012, 09:43:32 PM ---Nesto hvale i Werks motore, posebno model B5;

http://www.werksracing.com/b5page.html

--- End quote ---
to je boolestan motor... svi na rc tech forumu (jedan od boljih foruma) su odlepili za njim ,ali je preskup ...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version