I ja sam planirao da ulozim 50e i da se bavim ovim hobijem u pocetku
a onda sam ulozio koj 300, pa sad kupujem delove za quad .... ovaj hobi je najskuplji u startu dok ne prelomis u glavi da ti treba para. A posle shvatis da sve sto si do sada kupovao su bile gluposti koje si prerastao za nedelju dve. Tada zazalis sto nisi malo sacekao i ulozio pare u nesto bolje i kvalitetnije... klasika.
Evo r-xx dao oglas da prodaje nov msrx upola cene. Mozes i tako, nadji polovno ali kvalitetno. Ili kupi taj FP100 da imas cime da se zanimas, pa ako provalis da te ovaj hobi privlaci skupljaj pare i kupi nesto dobro. Znas kako, umesto cigareta ustedi mesecno 20e, za godinu dana to su 250e. Dok se ti malo naucis i izgustiras taj FP100 ustedeces pare za stanicu i neki malo jaci heli, ili mozda quad...
A sto se tice flybara... pogledaj ovde
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,10145.0.htmlto ti je moj Trex100x. Pola delova sam sam napravio na njemu, flybar sam isto polomio i zalepio cevcice od antene i stavio srafove na kraju. Nije to toliko kriticno kod tih malih helikoptera. Samo je bitno da skines flybar, stavis nesto sto ce biti teg na krajevima, potrudis se da sve bude simetricno i zalepis. Mnogo prosto, i sigurno radi. Nisam sad kuci inace bih slikao jedan kineski helikopter koji cim sam ga izvadio iz kutije, celog sam ga rasturio i prepravio. Isekao sam mu secicama flybar i skratio ga da bi leteo malo brze
Nista lakse. Stavi neke fotografije da vidimo sta si uradio.