Pozdrav svima!
Ovo mi je prvi post na forumu pa ujedno i da se predstavim..
moje ime je Aleksandar, imam 18 god, iz Šida sam i inače se prilično uspešno bavim biciklizmom.
Imam gopro kameru i imam raznih interesantnih klipova, ne bih tu sad da reklamiram ako nekog zanima mogu poslati yt kanal.
Inace za rc hobi sam se zainteresovao bas preko snimaka iz vazduha i nakon dugog guglanja i trazenja svega i svacega odlucio sam da sastavim svoju letelicu
Odlucio sam se da to bude hexacopter, ali da ne kupim gotov nego kako bih što više naučio, a opet malo jeftinije prošao, uzeo sam da sve to sam sastavim
.
I tako pre mesec dana su mi polako poceli stizati delovi pa evo ukratko nekih fotografija kako je proteklo sklapanje i sta sam narucio
9XR
Skoro gotovo
Ovo sam pokusao da napravim neke noge, mislim da ce odraditi posao privremeno, nisu toliko teske, a svakako cu prvo leteti bez tereta da se dobro navezbam i upoznam letelicu.
Dakle:
Turnigy talon ram
ntm prop drive 28-36 750kv motori
hobby king esc
3s i 4s nano tech baterije
9xr stanica frsky v8fr II receiver i modul
10" i 11" obicni plasticni tu cu da testiram kako ce se sa kojima ponasati
I ono sto sam mozda malo nepromisljeno uzeo jeste HobbyKing Multi-Rotor Control Board V3.0 (Atmega328 PA). Za to nisam siguran da li da pokusam nju da nastimam za letenje ili da kupim nesto kao naza barem v1 ali ni to mi ne uliva poverenja koliko sam slucajeva procitao da odletaju, sad koliko je faktor coveka i ne redovna kalibracija i fail safe podesavanja ne ulazim u to sada.
Ono sto mi sada preostaje, sutra mi iz rcSrbija Vlada salje konektore za esc da lemim i ono sto mi je bas neophodno-adapteri za montazu propelera ima samo dva koja ce poslati a preostala cetiri trenutno ne, a ne bih da mi iz hk salju samo njih ne isplati se pa cu sacekati.