Pozdrav svima!
Danas mi je stigao Accucell 6,narucen iz HK-a i odmah sam prionuo na testiranje istog.
Prvi utisak pomalo razocaravajuci-pakovanje.Obicna kartonska kutija sa Turnigy nalepnicom,bez ikakvog korisnickog uputstva.Srecom uputstva ima na NET-u,tako da to nije problem.Kako sam kasnije ustanovio,tu je bio i kraj razocarenjima.
Po ukljucenju na napajanje za Lap-Top (12V,5A),upada u oko jasan i kontrastan display(veoma jasan cak i na dnevnom svetlu van kuce).Prvo sto sam uradio,bilo je kalibrisanje punjaca i ,na moje veliko iznenadjenje,bio je tacan-mereno Fluke-ovim instrumentom.
Testirao sam punjac na tri 3S LiPo baterije,razlicitog kapaciteta(1300,1600 i 2200mAh-25C).Baterije sam do sada punio nekim ''decjim'' punjacem,koji sam dobio u kompletu sa ''Mustangom P-51 RTF''-Art-Tech.Nekako je odradjivao posao,ali sada tek vidim razliku u odnosu na Accucell.
Jedna od baterija (1600 mAh)je od ranije imala manji napon na jednoj od celija(oko 300 mV manje od druge dve) i nju sam prikljucio u BALANCE-mod punjenja.Po zavrsetku naponi su bili: 4,20V , 4,20V i 4,19V,sto je i Fluke potvrdio.Videcu kako ce se baterija pokazati u eksploataciji,ali za sada sam prezadovoljan.
Druge dve baterije je napunio sa konacnim naponima na svim celijama 4,20V(opet Fluke).Meni ne treba nista bolje!
Ventilatorcic je,za sada,tih,mada planiram da ga svakako otvorim i podmazem-preventivno.Punjac se ni malo ne greje,za razliku od napajanja za Lap-Top,koje se poprilicno ugrejalo.
Sve u svemu , jako sam zadovoljan ovim punjacem(mozda sam imao srece da mi podpadne kvalitetniji primerak,mada je rano da cenim o tome) i toplo ga preporucujem svima onima kojima je dovoljna struja punjenja 6 A,ne 5 A.
Pozdrav,Mika.