Author Topic: Jeftini karbonski rotori 325mm  (Read 13194 times)

click

  • Guest
Jeftini karbonski rotori 325mm
« on: June 23, 2008, 10:22:45 PM »
Ako nekoga interesuju jeftini karbonski 325mm rotori:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10786

Nedavno sam narucio dva i tek danas sam imao prilike da ih probam. Uporedjivao sam ih sa drugim jeftinim (ne toliko jeftinim doduse) koje sam vozio zadnjih 9-10 meseci:

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5451&Product_Name=Carbon_Fiber_main_blades_325mm_(X-400)

U principu sam zadovoljan. Cak mi se ucinilo da su ovi sa deal-extreme sajta malo cvrsci (iako u rukama su mi se cinili savitljiviji). Jedino merilo koje sam imao je da sa dobrom baterijom kada napravim petlju koju ranije zavrsim cujem nepristojne zvuke koje prave krila. Isto tako i malo ostrijim okretima, narocito prema vetru (povetarcu). U principu ovi jeftiniji (deal-extreme) su proizvodili malo manje zvukova

No, hobby city-jevi su do sada uvek dolazili perfectno izbanansirani (isti centar gravitacije) i oba rotora iste tezine (ranije oko 16-17g - sada kada su ih zamenili oko 23g). Deal extreme-ovi rotori su (bar prvi par koji sam otvorio) bili poprilicno razlicitih tezina i drugacijih centara gravitacije - pa sam morao da na oba dodam po oko dva navoja izolir trake. Svejedno - kada sam ih izbalansirao lepo su se pokazali. Cena za dva je $25.76(besplatna dostava) - dok je cena za dva iz hobby city-ja oko $48 sa dostavom - skoro duplo (mada i dalje poprilicno jeftino = cena drvenih align-ovih rotora).

Inace nemojte se iznenaditi - na oba sajta imaju slike nekih drugih (prvih koje su prodavali) rotora - poslavicu ovde slike i jednih i drugih drugi put.

PS Ovo nisu kvalitetni extreme 3D karbonski rotori. Ovo su najjeftiniji, 'bas me briga ako ih polomim', petlje, valjci i slicno, rotori. U svakom slucaju su mnogo bolji/efikasniji od drvenih...

click

  • Guest
Re: Jeftini karbonski rotori 325mm
« Reply #1 on: June 24, 2008, 09:33:37 PM »
Hm... polako povlacim sta sam rekao - danas sam otvorio i drugi par koji sam dobio. E, taj bas i nije bio 100% - ima 'air bubble' - koji kada sam probusio je ostavio 5x2mm - rupu 1mm ili vise duboku... To bas i nije za neko ekstremno letenje - a da li cu leteti sa tim rotorima uopste vise nije izvesno... Za svaki slucaj... Ipak je koliko platis toliko dobijes... Steta...  :(

Offline uzvarb

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 88
Re: Jeftini karbonski rotori 325mm
« Reply #2 on: June 24, 2008, 11:32:11 PM »
Probaj malo epoksija (ne 5min i slicnih njemu jer su gumasti) da stavis u rupu i onda preko toga dok ja svez da prelepis tracicu selotejpa koji ce da izigrava kalup. kad se stegne odlepi selotejp i krak ce biti perfektan.ako je potrebno onim alatom sto lici na zubarsku busilicu oblikuj taj otvor i ishrapavi ga. Da nisi busio rupu mogao si inekcijom da ubrizgas epoksi (za livenje)u rupu i ne bi se ni primetilo da je postojala. Ovo je procedura koja je normalna i koristi se i u fabrikama samo im je to promaklo.
Bavm se svremena na vreme livenjem raznih drangulija od epoksija i poliestera i takodje na taj nacin popravljam odlivke.
Pozdrav.
ne ne decko tako se ne prave eroplani, taj avion nikada nece poleteti...

click

  • Guest
Re: Jeftini karbonski rotori 325mm
« Reply #3 on: June 27, 2008, 02:52:37 PM »
Dobra ideja. Hvala. Na drugim forumima su predlagali cak i super lepak da popuni rupu, ali bez obzira na sve, ja cu ostaviti ovaj par sa strane. Za svaki slucaj... O: )