Author Topic: rc fly 5  (Read 6270 times)

Offline duca

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
rc fly 5
« on: August 31, 2010, 07:33:02 PM »
Da li neko zna da mi odgovori na sledece pitanje:

Kupis original real flight sa njim dobijes i konzolu.

1.Da li mogu samo jednom da instaliram ili mogu i vise puta recimo pokvari mi se racunar.

2.aktivizacija bi se trebala ponoviti sada na novom racunaru. Da li moze ili nemoze.

3. konzola bi trebala da omoguci kupcu a ne nekom drugom da on sada igra ponovo na novom racunaru.

Neznam dali sam u pravu.


Pozdrav janko

Offline Dorcolac

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 241
Re: rc fly 5
« Reply #1 on: September 01, 2010, 12:43:04 AM »
Ako ti ne odgovara REG KEY koji si dobio uz njega ako tako funcionise, onda je verovatno izbacio pri prvoj instalaciji novi koji verovatno nisi upisao.
Kod PLANPLUS programa funkcionise tako:
Instaliras na racunar, kad uneses registracioni kod da bi ga aktivirao (registrovao) on u tom trenutku daje NOVI kod a taj je od tog trenutka nevazeci (iskoriscen).

A ako mislis na instaliranje istoga na jos jedan racunar, to je posebna prica  0e

Offline misha

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2294
Re: rc fly 5
« Reply #2 on: September 01, 2010, 12:50:19 PM »
Situacija je kao i kod svih originalnih softwera. kupujes ga radi instalacije samo na jednom racunari (ili vise ali se placa vise).
dakle i konzola i softwer imaju svoj kod koji dobijas preko interneta tako da je tesko registrovati ga na dva razlicita racunara,
a da oni tamo ne vide sta je u pitanju. sto se tice instaliranja na novi racunar ne bi trebalo da bude problema ali kao sto ti je dorcolac
rekao verovatno ti stare sifre nece raditi.

ja sam imao problema u firmi sa Windows-om jer, traze da se nalepnica koju dobises uz originalni windows zalepi na kuciste racunara
kao dokaz da je na tom racunaru taj vindows. i sad, ako hocu da sve unutra ostane isto a samo da promenim kuciste  ne mogu jer
nalepnica se ne moze skinuti (napravljena je da se cepa prilikom skidanja).

BTW, ako mislis na real flight G5 simulator, tako je zasticen da jos uvek odoleva ljudima u crnom.  mmmm

Offline SABURO

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2177
    • RCFly.in.rs | Vesti iz srpskog i regionalnog RC modelarstva
Re: rc fly 5
« Reply #3 on: September 01, 2010, 01:07:38 PM »
Yup, jer se "uglavnom" registracija softvera vrsi putem net-a, a samim time kupi tvoja MAC adresa koja je jedinstvena..i prema tome znaju da li je na vise masina pokusavana instalacija softvera ili nije..bla bla bla..

ja sam imao problema u firmi sa Windows-om jer, traze da se nalepnica koju dobises uz originalni windows zalepi na kuciste racunara
kao dokaz da je na tom racunaru taj vindows. i sad, ako hocu da sve unutra ostane isto a samo da promenim kuciste  ne mogu jer
nalepnica se ne moze skinuti (napravljena je da se cepa prilikom skidanja).

Nalepnicu nalepis na selotejp, a selotejp na kuciste i nema frke..
 ;namig
Nikola | rcfly.in.rs


Offline Dorcolac

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 241
Re: rc fly 5
« Reply #4 on: September 01, 2010, 01:54:54 PM »
Igrice i programi (osim online programa) predvidjeni su da instalacija bude moguca i bez interneta, medjutim, cim se "nakacis" na mrezu/internet program sam komunicira sa njihovom bazom i tad dolazi do zakljucavanja ako nije dobar crack ili patch. Ja npr. koristim AVG internet security koji to ne dozvoljava, samim tim mozes biti stalno na internetu dok mozes ograniciti koje aplikacije smeju da ostvare komunikaciju a koje ne. To imaju otprilike svi antivirus/internet security programi ali se AVG za sad najbolje pokazao jer je u njemu od starta sve blokirano pa korisnik po zelji dopusta komunikaciju.

Npr. Adobe reader kad god se startuje pored toga sto otvara zeljeni sadrzaj, komunicira sa bazom i proverava da li ima novih UPDATE fajlova koje automatski skida.

Ili npr. kako to izgleda kod NERO programa... cak ima i opcija da se obelezi kao stalan odgovor kako ne bi smarao svaki put kad se aplikacija startuje.
(nadam se da ne krsim pravila foruma, samo pokazujem efikasnost antivirusa)  :)aplauz

Offline duca

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
Re: rc fly 5
« Reply #5 on: September 02, 2010, 06:34:18 PM »
Koliko sam uspeo da Vas razumem znaci kupovni softver

1. Moze se samo jednom instalirati. 

2. vazi samo dok mi je ispravan kompjuter.

3.Kompjuter mi se posle godinu dana pokvari i kada kupim nov kompjuter ja NEMOGU ili MOGU ponovo da instaliram Realflight

PITANJE GLASI: MOGU LI ILI NEMOGU ponovo da instaliram igricu.(Znaci u pitanju je sve vreme jedan kompjuter)

Ako nemogu onda nije u redu i mislim da nije posteno.(vidi tacku 2)

pozdrav janko
« Last Edit: September 02, 2010, 06:41:41 PM by duca »

Offline misha

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2294
Re: rc fly 5
« Reply #6 on: September 02, 2010, 06:50:21 PM »
niko ti ne moze konkretno odgovoriti jer:

1. mislim da niko nema registrovanu verziju pomenutog simulatora
2. svaki proizvodjac proograma ima svoje "ideje" kako zastiti program
   sto uzrokuje sledece ili moze da se instalira bezbroj puta na bezbroj
   razicitih/istih racunara ili se mora od proizvodjaca kod svake nove
   instalacije traziti novi serijski broj.
3. mislim za ovaj konkretan program posle kupovine moras kontaktirati 
   proizvodjaca i on ti salje serijski broj kojim aktiviras program.
   kod sledece instalacije taj serjski broj ti nece biti validan
   vec ih moras konaktirati ponovo da ti daju nov serijski , a oni
   ce stari ponistiti.

jos nesto. taj broj koji od njih dobijas se generise razlicitim nacinima.
jedan od nacina je da tvoj racunar generise neki broj na osnovu neke
od tvojih komponenti racunara (serijski broj hard diska, windows-a ili bilo koji
drugi broj koji su u stanju da nateraju program da procita), 
zatim generisu sifru koju ti dobijes a koja u sebi ima taj broj negde sakriven.
kada probas da instaliras igricu na drugom racunaru, ta sifra nece valjati jer
nece moci da se poklopi sa brojem koji je uzet sa tvog racunara.

zakjucak. ako program kupujes SAMO i SAMO za svoje potrebe slobodno kupi.
ako vas vise planira zajednicku kupovinu, NIJE PREPORUCLJIVO.

Offline IvanGrozni

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 698
Re: rc fly 5
« Reply #7 on: September 13, 2010, 08:58:16 PM »
Sve ovo je mnogo komplikovano za mene mmmm
Ipak je najbolje rešenje rapidshare, torent.... Pošto je tamo softver besplatan  :D
E sa tim nema nikakvih problema. Možeš da lepiš bilo koju nalepnicu, da je cepkaš svaki dan po malo, da menjaš kućišta, frizuru, da ga instaliraš na 1001 računar itd. i opet će raditi.
Znači nauk je sledeći, NE isplati se kupovati original program.
Ko još danas kupuje original softver, verovatno 5% ljudi u Srbiji i to iz nekog posebnog razloga.
Samo  4e ,
« Last Edit: September 13, 2010, 09:00:10 PM by IvanGrozni »

Offline misha

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2294
Re: rc fly 5
« Reply #8 on: September 14, 2010, 12:14:23 AM »
ne moras da gubis vreme skidajuci ga. iako je izasao pre godinu i nesto jos uvek nema "leka" za njega.

Offline duca

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
Re: rc fly 5
« Reply #9 on: September 14, 2010, 11:47:29 PM »
Imao sam prilike da vidim   piratsku verziju aerofly i komande   drhte a cuo sam da samo kod originalnog softvera kao sto je Realflight5 toga nema.

pozdrav

Offline misha

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2294
Re: rc fly 5
« Reply #10 on: September 15, 2010, 12:16:33 AM »
rf 4 ili 4.5 rade sasvim ok