RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
DLG VERSUS COMPOSITE 150cm iz Hobby King-a
tataBulik:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__23138__Versus_Composite_DLG_1500mm_Glider_Kit.html
Gospodo, šta mislite o ovome DLG-u iz HK?! Skoro se pojavio i brzo planuo!!!
Kad sam ga vidio na sajtu bilo ih je 8 na stanju (22h), ujutro (9h) 2 kom, a za pet minuta nijedan ")
Baš me zanima kakav je jer mu izrada djeluje odlična, fiberglas, karbon, kevlar glumi šarke na horizontalcu i vertikalcu... a masa u kompletu oko 290gr! Sve mi to djeluje mnogo zanimljivo, a pogotovo u skladu sa cijenom - oko 150€.
Gledao sam DLG Saleta Čapunovića (čije ću slijetanje možda propratiti nekom fotkom ukoliko mi on da dozvolu :)aplauz) i od njega sam i saznao koliko ove stvarčice u stvari koštaju tako da sam od njih odustao prije nego što sam i pomislio da kupim.
Ima li ko iskusan po pitanju DLG-a da procijeni valja li pomenuta ptičica tih para, a uzgred kakve su ove jedrilice za termalno ili padinsko letenje? (pijemo)
Gatti.Gatozza:
ovo kao da sam ja pitao
magic:
Na papiru po karakteristikama vrlo lici, da ne kazem da je kopija ovoga
http://www.fvk.de/Blaster%202.html
a on je jako dobar.
Kupis, probas, pa znas :).
poz
saxpg:
Ovo je kopija Topsky-a. Slican je Blasteru ali ovaj ima penasta a ne suplja krila, sto je za pocetnika malo bolje. Svakako, za ove pare se ne moze kupiti ni priblizno dobar DLG. Jedino sto sklapanje DLg-a uopste nije naivna prica, postaviti precizno komande i ostati u granicama tezina je prava umjetnost. Naravno trud se isplati visestruko.
@ Nikola, naravno :) taj dan mi nista nije islo, pa ni bacanje DLGa i pntranje po drvecu nije strasno :)
Anakin:
Izvini, Veljko, ali ovo je kopija modela Topsky 1, koja se prodaje i kao Dymond DLG.
Evo i LINK KA PRODAVNICI
Nisu cak ni boju nasli za shodno da joj promene. :sljus
Sto se tice termala, trebalo bi da su dobre jer za hvatanje termala i sluze a na padinu mogu sigurno sobzirom da su od karbona, kompozita itd... Mozda bi im za padinu trebalo malo balasta jer su lagane.
E sad, ovo kako leti Bog sveti zna. Dok ne uzmes ili neko ko je uzeo ne napise konkretno neces znati. Problem je sto ovako izgleda super, izgleda i Fling od GreatPlanesa, a leti kao cigla.
Posto mene ove jedrilice izuzetno zanimaju pa sam procitao sve i svasta i uradio domaci, moj savet za prvu DLG jedrilicu je Vladimirov ELF. Jedrilica iz muskito kategorije. Opremljena ce te kostati manje od 200 eura a dobijes jedrilicu vrhunskog proizvodjaca.
EDIT: Vidi ovog Saxa sto pise u isto vreme. (kush)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version