RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

DLG VERSUS COMPOSITE 150cm iz Hobby King-a

<< < (2/3) > >>

magic:
OK nisam znao da ima jos "kopija" blastera :). Poznavajuci kako radi firma Staufenbiel velika je verovatnoca da to nije kopija vec bas taj model, dodajte nemacki porez i transport na cenu iz HK i eto cene iz Satufen-a.

I meni je ova kategorija zanimljiva, ali i ovo sto imam jedava stizem da letim, mozda jednog dana.

poz

tataBulik:
Kao što sam obećao:

Vraćamo se sa RC aeromitinga u Beranama 12.08. i odlučismo da napravimo kafe pauzu negdje na pola puta. Odluči Sale da mi demonstrira izbačaj i let njegovog DLG-a obzirom da se ranije nijesam sretao sa jedrilicama ovog tipa. Divio sam se njegovoj hrabrosti da je lansira neposredno pored magistrale okružene prašumom  (:sok:)  (res).

Mislio sam da je kod DLG-a najteže izbacivanje, ali sam se uvjerio da je polijetanje p... dim pri slijetanju... paziii drvooo  (:sok:)

Onda je nastupio kontraevolutivni proces - vraćanja čovjeka na drvo (to valjda dolazi sa ovim hobijem) i uz malu našu zemaljsku pomoć sa tla i Saletove alpinističke vještine jedrilica prođe bez ogrebotine  :)aplauz

I tako ja ostadoh zatečen i što bi rekao sin mačor tati mačoru: Ajmo tata, dosta smo jeb...!!!

Sale, pozdrav  (pijemo)

saxpg:
 :hehe    ()-()      Jako!!!!

IVAN3D:
Ljudi ja sam se ozbiljno zaljubio u ovu kategoriju a svi znate koliko volim helikoptere.....
Jako me podseca na moju bivsu kategoriju S8E i S8E/P (radio komandovani raketoplani).....
Ovo bi bilo ekstra za takmicenja kod nas!!!!

E sad kupiti ili praviti model :o :o :o
Iz mog iskustva sa gore pomenutom kategorijom prakticno smem da potpisem da je 10% model a 90% posto letenje odnosno prepoznavanje i koriscenje termike.
Tako da to dalje implicira da je i ovakav da kazemo "jeftiniji model" vise nego dobara za takmicenje narocito ako se tek ulazi u pricu....
Kao glavnu prednost ove kategorije bi izdvojio NIKAKVE post-troskove (kao u S8E... raketni motori jenokratni a 15 evra kom pa puta 3 za takmicenje + eventualni trening).

Joj jako mi se svidja!!!!!

tibeteagle:

--- Quote ---Ljudi ja sam se ozbiljno zaljubio u ovu kategoriju a svi znate koliko volim helikoptere.....
Jako me podseca na moju bivsu kategoriju S8E i S8E/P (radio komandovani raketoplani).....
Ovo bi bilo ekstra za takmicenja kod nas!!!!
E sad kupiti ili praviti model :o :o :o
--- End quote ---
U Subotici su mlađe kolege modelari napraviji sami nekoliko DLG. Sa iskustvo starijih u tehnologiji stakloplastike i CAD CAM radom mlađih je, između ostalog, rođen i ovaj model. Nisam pratio u detalje nastanaka, ali evo rezultata. Na ovim slikama u albumu se vide modeli i svi koji su zaslužni za strpliv i pametan rad na ovim modelima.
Kupiti je mnogo lakše. Ako ne iz inostranstva, onda treba ih pitati šta imaju na prodaju od delova ili ceo model.
Recimo preko Arpad-a na ovom forumu, koji je na sledećoj slici.

A ovaj u kapi je Lorand, elektroničar i CAD CAM majstor u ovom projektu.

Ja sam odmah pomislio na male školske klizače, kada sam prvi put ugledao ove RC modele. Pa i jesu RC klizači sa mnogo većim mogućnostima. Ja obično im govorim da su ovo modeli na bacanje.  :big smile

;namig

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version