RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
DLG VERSUS COMPOSITE 150cm iz Hobby King-a
saxpg:
Ivane, ne slazem se u konstataciji da je u DLG letenju 90% letenje a 10% model...
Mislim da je upravo obratno, jer u ovoj kategoriji svaki gram, ustvari svakih pola grama pravi ogromnu razliku.
Ja sam kupio model sa slike koji drzi Arpad i DLG je stvarno poseban dozivljaj.
Ovo mi je prvi DLG i na njemu sam se ucio ali nije vise u stanju za neko takmicenje, tako da cu prvom prilikom kupiti novi.
Po meni trebalo bi da gledas varijantu sa krilom od penastog materijala koji je presvucen.
Ova krila jesu malo teza, ali su dosta jaca. Meni je krilo nekoliko puta puklo kada sam ga hvatao pri vecoj brzini.
IVAN3D:
--- Quote from: saxpg on February 01, 2013, 11:31:11 AM ---Ivane, ne slazem se u konstataciji da je u DLG letenju 90% letenje a 10% model...
Mislim da je upravo obratno, jer u ovoj kategoriji svaki gram, ustvari svakih pola grama pravi ogromnu razliku.
Ja sam kupio model sa slike koji drzi Arpad i DLG je stvarno poseban dozivljaj.
Ovo mi je prvi DLG i na njemu sam se ucio ali nije vise u stanju za neko takmicenje, tako da cu prvom prilikom kupiti novi.
Po meni trebalo bi da gledas varijantu sa krilom od penastog materijala koji je presvucen.
Ova krila jesu malo teza, ali su dosta jaca. Meni je krilo nekoliko puta puklo kada sam ga hvatao pri vecoj brzini.
--- End quote ---
Ja samo da ponovim da ne govorim o pukoj konstataciji vec o nekom svom iskustvu...
Moji modeli S8E i S8E/P su sa ovim vrlo slicni osim sto trup ima leziste raketnog motora i nemaju toliki vertikalac a to je savrseno jasno zasto.
E sad i S8E model vrhunski je tezak oko 120gr bez motora a moj jedan bio 165 a drugi sa karbonskim krilom i eleronima (mi smo pravili model) oko 145gr sto pokazuje da je bio prilicno tezi od "vrhunskog" ali sam i pored toga pobedjivao prakticno uvek od drzavnih preko world cup-ova pa do Svetskog prvenstva...
Ok ne kazem da se sa nekom krntijom uvek moze postici rezultat ali i za to imam licni primer....
Na Svetskom prvenstvu me je pobedio moj drugar iz reprezentacije sa tolikom kantom od modela da je to prosto neverovatno ceo svet se cudio a kasnije su svi hteli da mu se potpisu na krilo.
Jednostavno startovao je u boljem trenutku od mene i iako je drasticno generalno losiji od mene (sto i sam kaze) uleteo je u bolje uslove i izleteo maksimum a ja nisam!!!
Zato kazem da je umece bitnija stvar ali eto radi dobrih odnosa menjam odnos sa 80% prema 20% u korist umeca letenja (pijemo)
moj prvi model
i ja u poznatom inostranom modelarskom casopisu ::)
i onaj drugi sa eleronima jer je u propozicije dodato i precizno sletanje...
(ovo se pravilno prevodi ubica nevidljivih sto je bilo celom svetu interesantno jer sam se sa njim takmicio 2000. a znate sta je bilo 1999.)
I na kraju ocajna fotografija modela koji samo Laza i ja spremali kao veliko iznenadjenje konkurenciji za svetsko prvenstvo raketoplan sa sklopivim krilima od 2.3m!!! sta da vam pricam kada sam ga nosio na overu modela ljudi su se krstili, nazalost vremenski uslovi nisu dozvolili da letim njega a kasnije je dodato i precizno sletanje pa vise nije bio imperativ ostati sto duze u finalnom letu u vazduhu pa je nazalost izgubio svrhu....
Bilo kako bilo mislim da je F3K divna kategorija i da bi mogli lagano da udjemo u to....
pozzzzzzz
()-()
saxpg:
Ma naravski ()-() iskustvo i umece je broj 1 samo kazem da je (konkretno u ovoj kategoriji) jako velika uloga modela. Ne kostaju dzaba po par hiljada evrica a da nemaju ni 150-200gr :)
Ne znam jesi obratio paznju na "Vortex" mislim da sam ga mozda pominjao ranije, ako ne ovdje onda na nekom drugom forumu.
Prave ga Slovenci, super mashina ali mnogo $$$$$$.
Jedna od dobrih opcija za kupovinu je i www.arthobby.com imaju fine modele od 1.5m
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version