Lep nosac, ali mislim da zupcanici ipak ne mogu da pridju kaisu koji je oko 6mm sirok, ja sam imao problem da se aparat zatrese kad se servo pomeri, ali je kais uzan 3mm, a i manje.
To je bilo sa nosacem koji sam kupio iz turske,
http://www.copterframes.com/index.php?route=product/product&product_id=91ali je i aparat tezak, Eos550d ima oko 650gr.
E sad sto se tize zupcanika, sve je ok kako vi kazete Tibeteagle,
ali se javlja zazor izmedju zupcanika i verujem da je jako tesko nacentrirati taj zazor izmedju, a i uvek se taj zazor povecava po malo, mozda ja i gresim, danko je imao taj problem koliko mi se cini.
Nisam ja izmislio kais nego su ga odradili na dobrim i skupim gimbalima, Av130, Av200, cinestar..... provereno dobro rade
Oko Zenmuse ne vredi polemisati jer je totalno druga kategorija, direktno. Ali sam morao da ga pomenem, jer je mama u svetu gimbala...
E da, kad smo kod varijacija prenosa sa servoa na objekat, znaci u ovon slucaju kolevku gde montiramo aprat, neprevazidjena je poluga, nema zazor i kasnjenja, samo je jako mali pomeraj, oko 90 stepeni realno , znaci 45 napred, 45 nazad. ali stim da su poluge iste duzine od osovina da bi dobili 1:1, samo tu servo mora biti bez zazora u zupcanicima.
Ali najgore sto je mali hod.....