Ja licno ti nebih preporucio 30% nitra iz vise razloga:
-Prvi je, taj procenat se koristi u takmicarske svrhe i znatno skracuje vek motora.
-Za veliki rocenat nitra moras imati hladnu svecicu-zargonski receno,to automatcki povlaci druge stvari.
Moje licno misljenje koje nemora da bude tacno je da ti je 10% nitra sasvim zadovoljavajuce za to sto ti treba.Motor ce ti lepo paliti,imace dobre obrtaje,dobro ce drzati ler,i naravno ono naj bitnije je da nece stetiti motoru.Nije potrebno neko preterano znanje i umece za razradu,to su razlicita iskustva i misljenja.Naj lakse je kada imas fabricko upustvo pa se pridrzavas toga ali posto ga nemas evo par smernica.
-koristi fabricki miksovano gorivo
-kada upalis motor nasteluj mu na igli za smesu malo bogatiju smesu i pusti ga da potrosi 100ml gr goriva do 1/3 gasa.
-obavezno zakaci hladjenje ili vozi gliser u tom rezimu rada
-kada to potrosis pusti motor da se ohladi totalno i ponovi proceduru sa 2/3 gasa
-motor pusti da se ohladi totalno i ponovi proceduru sa kratkim dodavanjem gasa na ful turu
-Ako si ovo sve ispostovao kako treba, motor bi trebao da ti ima blago povecanje ler gasa u odnosu na prvo palenje
-Trudi se da ti prvi radni sat motor ima blago bogatiju smesu nego sto mu je potrebno cisto radi preventive
U principu,sve sto je trebalo da nalegne-naleglo je u prvih 10-15 min rada,ostalo je cisto da se ispostuje radi preventive.Kada bi se motori tako trosili kao u dugim razradama, nijedan od njih nebi trajao vise od 2 kante goriva.
Ovo su cisto moja iskustva,naj bolje je da pitas jos nekoga pa da izvuces svoje misljenje.Vise glava je uvek pametnije od jedne.