Ja sam planove za Guppi detaljno pregledao i u planovima stvarno nema ovaj spoj.U principu ti nista nisi pogresio jer si pravilno citao plan ali plan nije dobar sto se tog dela tice.Ovaj spoj ili njemu slican mora da postoji.Ni jedan model krila se ne moze zamisliti bez bajoneta ili spoja preko centralne ramenjace.
Da li ce krilo ozdrzati,mislim da hoce alo se malo ojaca sa platnom u korenu krila odnosno na sredini gde si lepio krilo.
Kao sto je neko pomenuo da mozes napraviti jos jedno krilo i da nije tesko za izradu,ako se bilo sta desi u letu sa modelom ti tako i uradi.Dobices vise iskustva u radu.Moj predlog je da pogledas postove o gradnji modela i zagledaj lepo slike i pitaj sta ti nije jasno.
Sto se tice motora koliko ja vidim ti moras da nabavis motor koji ce da bude 28mm u precniku i da ostavis po 1,5mm supljine oko motora kako bi on mogao da se hladi.Kad budes kupovao motor obrati paznju da bude za unutrasnju montazu i u tom slucaju ima stafove na prednjoj strani.Postoje sad univerzalni koji mogu da se montiraju i spolja i unutar modela,ali o tome drugi put.
Sto se tice te koske koju pravis,ja bi to ozbegao na svaki moguci nacin.Odradio bi prosto i jednostavno kao sto vidimo na jednij od slika koju si postavio.Dobices vise mesta za vasduh a samim tim i za hladjenje motora i gotovo.Ako si ti to vec ulepio nastavi dalje,nemoj da busis da krunicom.Lakse ti je da izbusis jednu rupicu sa 4mm burgijom i krenes testericom sve u krug polako i posle smirgla i cao.
Pitaj sve sto te zanima.