Author Topic: Pomoć oko Guppy-y  (Read 27427 times)

Offline soprano

• Full Member
  • Pravim,pravim pa rasturam.....:)))))
Re: Pomoć oko Guppy-y
« Reply #45 on: January 15, 2013, 11:54:51 AM »
Klavir zica je OK,nemoras da preterujes sa debljinom ako je rupa 4mm,onda od 1,5 ce da zavrsi posao.Ja sam na mojoj Cesni stavljao 1,8 mm zicu ali ona trpi veca opterecenja.Bozir ti ne treba .Jesi li bio do ribolovacke radnje da vidis da li ima nesto od onih nastavaka za stapove koje mozes mozda da iskoristis?
Ja neznam cemu ovo sluzi,a pritom i ne radi.....:)

Offline Milos 94

• Full Member
« Reply #46 on: January 15, 2013, 12:05:19 PM »
Nisam išao. Ako kažeš da je kvadratična šipka nije najbolje rešenje, moraću nekako da se snađem za okruglu.

Offline Milos 94

• Full Member
« Reply #47 on: January 15, 2013, 12:07:36 PM »
Zaboravih da te pitam za foliju: koja, gde, količina koja se nabavlja,  cena ...

Offline Uros123

• Newbie
  • *
« Reply #48 on: January 15, 2013, 12:55:43 PM »
Buzir je potreban kada je komandna zica malo tanja i podleze ''vitoperenju pod dejstvom sile. Mislim da je, kao sto Saburo kaze, klavir zica 1,5mm dobro resenje. U ribolivackim radnjama mozes naci karbonske cevi ali one su konusne tako da mislim da ne zavrsavavaju posao. Za foliju ja nemam odgovor posto nisam siguran kakva ti je potrebna za RC modele, to ce ti bolje objasniti Saburo, ali ih sigurno mozes naci u SRB.
Drago mi je sto tvoj model napreduje   :)aplauz
Pozdrav,
Uros
Ucenik II godine Vazduhoplovne akademije u Beogradu, clan zemunskog Aerokluba "Franjo Kluz"

Offline disljenko

• Full Member
« Reply #49 on: January 15, 2013, 01:43:01 PM »
Evo ovde imas karbonske okrugle cevi raznih dimenzija....
http://www.rcsrbija.rs/index.php?route=product/category&path=81_132_369
Ako se odlucis za klavir zice imas ih ovde....http://www.rcsrbija.rs/index.php?route=product/category&path=81_132_367 ali onda moras da imas boriz da sluzi kao vodjica za tu sipkui treba da bude 1mm veceg precnika od celicne sipke.

Offline Milos 94

• Full Member
« Reply #50 on: January 15, 2013, 02:31:14 PM »
Hvala Urošu na pohvalama. ''Staraću se''!

Disljenko,

nisam razumeo reč ''boriz''. Greška u kucanju ili ...? Dalje, za pecaroški pribor si u pravu. Obično imaju metalne završetke koje nije lak skinuti, konusni su pa samim tim I teži za ugradnju itd. Na linku koji si mi dao (da ne bude reklama) imaju šipke ali meni treba cev Fi 6mm sa unutrašnjim prečnikom od 4 mm.

U svakom slučaju hvala na pomoći.

PS imate li neko rešenje za kabinu osim kuvanja PET flaše?

Offline disljenko

• Full Member
« Reply #51 on: January 15, 2013, 04:45:39 PM »
Greska u kucanju je bila, trebalo je da napisem bozir. Trebao si samo malo da prelistas sajt i video bih da imaju i cevi i to bas koja tebi treba. Evo ga link http://www.rcsrbija.rs/index.php?route=product/product&path=81_131_372&product_id=1748.

I jos nesto, primetio sam da se skoro svi na ovom forumu kad postave neki link od ovih nasih prodavnica odmah se ogradjuju kao "ne bih da bude reklama", to jos nigde nisam video na stranim forumima a pratim ih nekoliko. Stvrano mi nije jasno cemu to, neko trazi pomoc i nema nista lose ako te neko uputi gde mozes kupiti sto ti treba, Nemoj pogresno da me razumes, ne odnosi se ovo sad na tebe nego kazem generalno to ovde ljudi rade.
« Last Edit: January 15, 2013, 04:51:49 PM by disljenko »

Offline Milos 94

• Full Member
« Reply #52 on: January 15, 2013, 05:37:18 PM »
Disljenko,

znam za njih. Do sada sam sve kupovao kod njih. Za cevku si u pravu ali nisi primetio da ''nije na stanju''. Ne možeš da poručiš nešto što nemaju. Čekam da stigne pa da nastavim dalje.

Ovo za reklamu sam rekao tek onako. Nov sam na ovom forumu, pa da ne uvredim domaćina (čitaj moderatore) ja se ogradim više kurtoazije radi. Šalim se. Mrzi me da čitam uputstva moderator. Kucam vrlo brzo pa mi je lakše da napišem nego da tražim u pravilima moderator da li je to zabranjeno ili ne.

A sad najvažnije: gde da nađem bužir za žicu 1,5mm? Znam da previse pitam, gde naći ovo, gde naći ono.

Pozdrav.

Offline disljenko

• Full Member
« Reply #53 on: January 15, 2013, 05:53:19 PM »
Opet si malo lenj, moras da prelistas sajt ili sajtove da bi nesto nasao. Znam da je lakse da pitas ali nije ni to resenje. Evo ti to sto trazis: http://www.rcsrbija.rs/index.php?route=product/product&path=68_89_186&product_id=378, unutrasnji precnik je 2mm ali taman da sipka od 1.5mm lepo klizi.

Moras da kontaktiras Vladimira (Vlasnika RcSrbije) kako bi nabavio to, moze da se desi da nikad on to ne poruci ako niko ne trazi. Sto je i logicno ne moze da drzi sve na stanju ali mu stize u roku od 4 dana max, bar je tako bilo kad sam ja porucivao neke stvari.

Offline soprano

• Full Member
« Reply #54 on: January 15, 2013, 06:09:26 PM »
Mozda bi ti ovo vise leglo
http://www.rcsrbija.rs/index.php?route=product/product&path=68_89_186&product_id=377
Spoljna je 2mm a unutrasnja 1mm.Ako se odlucis da stavis ove kako sam ih ja nazvao bozure (citaj Buzure ) onda ti je dovolna zica i od 1mm jer ne postoji sansa da se ona negde iskrivi.A i komandne povrsine nece trpeti vekila opterecenja tako da ces biti zadivljen kako ce to sve lepo da radi.Ja obicno nisam kupovao buzire a cini mi se da sam kod Adama video da ima sve u kompletu da zicana sto je nekako mnogo bolje resenje.Pronadji u kupujem prodajem Adamove sajtove pa ih malo prelistaj ako bas zelis da to budeodradjeno bas precizno.Mada i ovako se da radi.Pozzzz

Offline scirocco

• Full Member
« Reply #55 on: January 20, 2013, 10:21:56 PM »
Ja sam to uzimao od automobila od sajli za podesavanje grejanja.Kroz te burzire idu prohromske sajle od 1 do 1,5mm.Ima ih raznih duzina,pogledaj kod auto mehanicara ili na nekom auto otpadu ako ga imas negde u blizini.

Offline soprano

• Full Member
« Reply #56 on: January 21, 2013, 11:41:48 AM »
Ako hoces prohromske asjle ima bolje resenje nego traziti kod mehanicara.Odes lepo kod nekog coveka koji pravi prohromske ograde i uzmes elektrodu sa kojom on vari to je koliko ja znam prohromska zica od 1.5 mm i ja sam nju koristio na mom modelu.Odlicna je samo mora da ide kroz buzir.

Offline Milos 94

• Full Member
« Reply #57 on: January 21, 2013, 04:08:27 PM »
Hvala na savetima ali ja sam već porućio žicu 1 mm I bužir 2 mm kao I karbonsku cev od 6mm. Nastavak gradnje sledi čim stigne material.

Da nema neko ideju za kabinu osim kuvanja PET boce?

Offline soprano

• Full Member
« Reply #58 on: January 21, 2013, 07:09:16 PM »
Veruj mi da ti je to sa kuvanjem dobro resenje,moze da se vakumira ali dobijas isto samo sto treba da pravis vakumirku i to je komplikovano.To je moj predlog a ti mozes da probas.

Offline Milos 94

• Full Member
« Reply #59 on: January 22, 2013, 08:14:06 PM »
Pokušao sam sa kuvanjem PET boce ali - ne ide! Boce su tako tanke da nema svrhe praviti tako tanku kabinu. Po meni, trebalo bi da bude malo čvršća. Jeste da ništa ne nosi ali ne treba ni vetar da je uvija.

U jednom supermarketu sam našao jednu bocu šampona koja je imala krivine približno onome što sam tražio. Malo krivi na silu malo grej ćerkinim fenom I dobio sam:

http://i1309.photobucket.com/albums/s636/milosh94/IMG_0682_zpsa5100450.jpg
http://i1309.photobucket.com/albums/s636/milosh94/IMG_0683_zps908c72e0.jpg
http://i1309.photobucket.com/albums/s636/milosh94/IMG_0684_zpsa62d2fab.jpg

Nije još obrađeno do kraja ali ne mogu da rešim aplikacije koje su bile na boci I koje sad izgledaju kao da je kabina zgužvana ... Imam nešto sive metalik folije za auto pa ću probati da je prelepim.

Pričvršćenje je zamišljeno sa gornje strane na šraf koji drži krilo a sa prednje strane kao I bočno malim magnetima.