Krila
Rebra za krila sam sekao od balze 3 mm, i spera 4 mm.
Narandzasto obojeni delovi su od spera a zuckasti su balza
Letvice koje sam koristio su camove i ovom prilikom se zahvaljujem Mircetu, koji ih je narucio za mene od
gospodina iz Subotice (na zalost zaboravio sam mu ime). Hteo bih da naglasim da su sve letvice "neobicnih"
dimenzija, 4x4, 5x5, 11x4... Letvice su fenomenalne, prave, glatke, tako da nije bilo potrebe za bilo kavom doradom,
bilo letvica ili rebara.
Kao sto se na slikama vidi, rebra se navlace na ramenjace. Redjanje rebara sam poceo do sredine ka krajevima,
Poklopac/nosac servoa je od spera 4 mm, i uzljebljen je u rebra.
Prilikom crtanja, rupe za bajonete sam "smakao" tako da bi kada se krila navuku na bajonet trebala da
imaju ugao od 1 stepena.
Nakon sto su rebra ulepljena, zalepio sam i deo izlazne ivice, i stavio ojacanja od
delova koji su otpali prilikom secenja rebara.
Slican nacin je i kod izrade elerona. Rebra i letvice...
Kada se lepak osusio, proverio sam kako krila nalezu na centroplan. Posto u tom trenutku jos uvek nisam imao
bajonete, iskoristio sam drsku od metle (moderna varijanta metle koja ima aluminijumsku drsku
) sa
koje sam skinuo zastitnu plastiku. Za zadnji bajonet sam iskoristio jedan od delova stapa za pecanje.
Jeste konusan ali je posluzio za proveru.
Sada sam prvi put mogao da realno sagledam velicinu modela. Naravno, zadovoljan sam.
Brinulo me je kakav ce biti spoj krila i centroplana jer se unutrasnja rebra krive zadnjim delom ka
sredini trupa, a opet krajnja rebra treba da ostanu ravna.
Ta briga je ocigledno bila nepotrebna jer je sve leglo sto bi narodski bilo receno "ko guza na nošu"
Na krajeve krila sam zalepio balzu. Nekoliko traka balze sam pokvasio i zalepio prema speru koji se
nalazi na krajevima krila. kada je sklop osusen, zalepio sam ga.