RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Izrada DLG jedrilice
apaskalmmx:
Vaci,
samo napred tu je forum da pomaze, nemoj pomislite da odustajes.
Ovo su normalni problemi na pochetku, i ja sam imao isti probleme.
Problem - zica ti e hladna a brzina ti e velika, T.E je dobro to objasnio da ne ponavjam.
Morash nachi dobar balans, debelina zica i nie toliki problem.
Evo neka slika od moj glider, radi se josh na nega i nadam se da ova prolet da gi vidim kako se bori sa termale.
http://s1103.beta.photobucket.com/user/apaskalmmx/library/Supra%203/Image
Pazi da ne te "virus" pobedi, od zica da stignes do CNC, to se meni desilo.
Ako te virus pobedi ondak treba ce ti i vakum system, nisam moga da spavam dok nisam uradio vakum. Slike od vakum u sledecu priliku.
Cekam nastavak pricha u DLG ...
Pozdrav
Paskal
Vaci:
Apaska... svaka cast, vidim da si cak krenuo da radis od stiropora krila. Kad napravim od stirodura pokusacu i od stiropora 17gr ali mnogo tesko. Ne moze da se radi sa njim kada je profil tanak, savija se kao maramica. Moj profil je debeo 10mm na debljem kraju a na tanjem 7mm, pa sa tanji kraj povecao na 8,5. Prakticno nije konstantni profil, vec ide ka AG35. Mnogo me strah sto je toliko tanko a dugacko 1,5m.
Ali imam jedno pitanje za koje ne mogu da pronadjem odgovor. Ko moze da mi kaze koliko slojeva stakla ide na krila? Hocu da stavim ovo platno 18gr/m2
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=10905
Dali je jedan sloj dovoljan ili treba vise?
I jos jedna stvar, zasto vecina dlg ima zaobljen kraj krila kao Spitfire? Jel to nesto obavezno?
Vaci:
Kad covek ne zna da radi ima puno otpadnog materijala. Evo sta je sinoc "iskocilo" od svog tog otpada za nekih pola sata-sat.
Mogu reci da uopste ne leti tako lose :)
pnedic:
Eto, dobio si i trener jedrilicu :)
bokki:
ko je rekao da su krila lose ispala.... :)..pozdrav Vaci...za pocetak je odlicno... ali vezba vezba i samo vezba :)...u predhodnim postovima imas klip kinematskog sekacha ...vrlo je efikasan ... lako se uradi par tockica od vodjica fioke za tastaturu.. ...malo jaceg silka...par oprugica i jedna ravna tabla..ram koliko vidim vec imas..ja sam izradio jedan par krila...za tvoju utehu...iz treceg puta...sve je stvar iskustva...samo napred... (work) (work) (work) (work)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version