RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

Izrada DLG jedrilice

<< < (38/40) > >>

Vaci:
E, jesam razmisljao o variometru, ali u fazonu stanice sa telemetrijom i finim zenskim glasom, ko sto rece Laslo. Ne verujem da cu do kraja letne sezone skuputi dovoljno sredstava i za stanicu, ali voleo bih nesto kao Taranis, sa telemetrijom. Vario, koliko sam ja skapirao, posto tu spravu nemam, moze i da ti meri i visinu (ili je to posao necega drugog?). Bocnes ga na comp i skines podatke. Stanice kao Taranis mozda imaju i to ugradjeno, posto imaju telemetriju, pa mozes da pogledas direktno na stanici. Nemam pojma, ali cu se informisati detaljno kada dodje vreme. To polako postaju jeftine i standardne opcije u srednjoj klasi stanica. Kad se pojavio Dx6 sa telemetrijom, tropolozajnim prekidacima i povecanim brojem mikseva, sve postaje jasno - mi kupci cemo docekati sve to sa osmehom na licu :) samo da se malo strpimo.

ak:
Dok ti teta izgovor visinu termal prosao ;)
Mislim na standardan vario, moze i bez stanice, ovako nesto.

Moze i sa stanicom, bez tetinog glasa ali sa zvucnim indikatorom i to mozes da resis npr. frsky telemetry tx modul i rx sa bilo kojom modularnom stanicom.

Vaci:
Evo još jednog videa :-)

Vaci:
E posto sam i ovom skrshio kabinu (nikako da naucim da ne lansiram kada telo ima naprsline...) i to pri lansiranju, sklopile mi se kockice da probam nesto. Imao sam malo vestine i malo srece da spustim DLG bez neke druge stete, pa sam napravio drugo telo i skratio mu rep dooooosta. Nisam zapisao tacno koliko, ali mi se cini da bese od napadne ivice krila do napadne ivice horizontalca 67cm, a mozda i 70cm. Sada je ta duzina 56cm i bas me zanima kako ce se ponasati.

Druga izmena je rudderless, znaci samo eleroni i elevator, da vidim i to kako ce da funkcionise. I telo je odradjeno sa manje materijala u repu, i sve ovo mi je donelo znatno manju masu i moment koji pravi rep, pa sad nemam ni trunke olova u nosu, videcu dal da dodam malo. Tako da je trenutno masa RTF DLGa 240gr i to mu dodje 10gr/dm2. Lako cu mu dodati masu za neki vetar, al nigde nisam video DLG sa ovolicnim opterecenjem krila, zivo me zanima kako ce da leti  mmmm

SABURO:
Vaci, svaka cast na dosadasnjim naporima koje si ulozio u eksperimentisanje. Sto je najlepse od svega, na ovaj nacin ces mnogo toga "opipati" pa preneti svoja iskustva dalje na sve nas.
Samo cepaj dalje  (res)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version