RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

Izrada DLG jedrilice

<< < (6/40) > >>

Uros123:
Platno se kod delova koji imaju nepravilan oblik postavlja pod uglom od 45 stepeni! Razlog je nacin na koji se opterecenje prenosi izmedju vlakana i zbog mogucnosti da prilikom lose postavljenog platna dodje do nezeljenog vitoperenja (pri povisenim temperaturama smola moze da izgubi na cvrstoci a tada vlakno (platno) koje se lose postavi ima osobinu da se, zbog svoje krutosti, donekle vraca u prvobitni polozaj)

Pozdrav,
 Uros

Vaci:
Uh... treba stici do platna. Rezanje zicom je MNOOOOGO lakse kada se gleda na youtube. Treba mi opet pomoc....  :-\

Napravio sam nove sablone, bar sam u tome dobar

Kruzic na kraju ima ulogu da se i u njega stavi trn kako se izlazna ivica sablona ne bi savijala pod pritiskom zice. Ali evo 2 problema:

-Prvo, nakon rezanja jedne strane stirodur se savija ka toj strani. Dali ovo moze da se nekako izbegne, malo me nervira?

-I glavni problem. Na koju debljinu mogu da rezem stirodur? Izlazna ivica sablona je 0,5mm, jel to nije moguce ili ja ne znam? Evo sta dobijam

Napadna ivica je super, krilo je glatko i nema mnogo talasa. Ali cela zadnja ivica je otopljena, ne znam razlog. Nakon rezanja donje strane, ponovio sam prelaz da bi skinuo neke blage neravnine, ali onda je zica upala bar jos milimetar, kao da prvi put nije dobro skinula. Dali je sada skinula dobro, ili je skinula vise...

Rezano je tako sto sam postavio sablone na obe strane pa uzeo luk i zicu u ruke i presao preko sablona. Jel moram da povecam debljinu izlazne ivice ili da vezbam jos? Neka caka?
Izgleda da ce ova tema biti prilicno informativna za secenje zicom...

vlada-r:
Od kojeg materijala si napravio sablon, rekao bi da je drvo u pitanju? Iz ruke neces nikad napraviti onako dobro krilo kao onaj lik sto je postavljen video. Gravitacija mora da se umesa u secenje bilo koje vrste stiropora, ako mozes da uradis isto kao i on sto je uradio onda uradi i ti, ako ne mozes onda nadji nekog ko to moze i ustedices sebi vreme.

Johann:
Ja sam se tako igrao sa rucnim ramom, sablonima, zicom i stirodurom i kao sto Paskal rece uhvatio me CNC virus.
Bolest jos uvek traje a u terapiji mi pomaze Tibeateagle  lol

Ipak postoji neka minimalna debljina do koje mozes seci sa vrucom zicom,
jer zica otopi materijal oko nje(cut by radiance) a moze i bas fino podesavanje
temperature pa da imas tzv. kontaktni rez(contact cut) sto mislim da je vrlo tesko izvesti u praksi.

pozz

Vaci:
Jao nemojte samo CNC.... napravio sam CNC glodalicu, na poslu radim sa CNC glodalicom, jos samo da napravim i CNC sekac stirodura i izaci ce mi slova C N C na nos... Mada ako bas bude moralo.... ali nije to sad tema.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version