ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Motor i esc pregoreli odjednom

<< < (5/6) > >>

pnedic:
Da se nadovezem na ovu temu sa dodatnim pitanjem.
Pre neki dan sam otkacio pregoreli ESC i uporedio sam ESC-om od 20A koji radi. Ustanovio sam da oba ESC-a imaju istu oznaku na omotu, iste su velicine i (koliko sam mogao da napipam) istog sadrzaja ispod omota (dole su slike).

S obzirom da je pregoreli ESC (po specifikaciji) od 30A a ovaj drugi, zdravi, od 20A (opet po specifikaciji), moje pitanje je:
da li se moze desiti da esc-ovi razlicitih nazivnih struja imaju gorepomenute identicne oznake i fizicki izgled ?

Razumem da ispod omota svasta moze da bude iako izgleda isto (zbog elektronike), ali bas da imaju istu oznaku...
Postavicu pitanje u HK, ako mogu da mi daju parametre ESC-a na osnovu oznake

pericamitic:
POzdrav,
Ova oznaka na omotu nije oznaka za ESC vec oznaka za termobuzir.

pnedic:
Onda je izgleda moje pitanje izlisno !

tibeteagle:

--- Quote ---Onda je izgleda moje pitanje izlisno !
--- End quote ---
Logično je ono što si pitao. Jači ESC bi trebao da je veći odnosno da ima veći hladnjak od prilike površinski srazmesrno veće, dakle da je površina pločice za 30/20=1.5 puta veća. Potrebni su i jači pogonski tranzistori ili više povezanih paralelno kako je to često slučaj. To se ne vidi spolja, samo ako se skine hladnjak sa njih, jer se samo oni greju.
Ako se pogledaju neki bolji brendovi ESC-a vidi se razlika u fizičkoj veličini ako je ta razlika veća od 5A. Dakle tvoja sumnja je osnovana da onaj na kojem je pisalo 30A sa druge strane, ne može trajno da drži tu vrednost a da se ne pregreje, predori jer je u stvari samo od 20A. mmmm

pnedic:
Ima li onda smisla da (na osnovu sumnje) postavim pitanje HK-u da li su stvarno ubacili ESC od 30A kako su napisali u stavkama ? I da li bih nesto dobio time ?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version