Nastavak radova na DLG-u...ma koliko prosto izgledao, ima posla oko njega. pogotovo kada se dodje u fazu pakovanja komponeneti u trup modela. Krila i repne povrsine relativno brzo se urade...dok za pakovanje komponenti treba dobra organizacija jer ce teziste zavisiti od ovog dela.
Prvo sam uradio vertikalac
Zatim obelezio polovine na sarkicama:
Pre ulepljivanja sarkica tecnim super lepkom, treba da se ubaci celicna zica 0.8mm koja sluzi da napinje pokretni deo vertikalca konstantno u jednu stranu, jer sistem povezivanja servoa sa pokretnim delom vertikalca je nekim jacim konopcem, a veza nije pull-pull vec malo drugacija od svih dosadasnjih na koje sam navikao da ugradjejm.
Ovako izgleda kada se sve ulepi
ovde se lepo vidi da celicna zica tezi da napregne pokretni deo vertikalca u jednu stranu
Horna je ulepljena medium super lepkom. Obavezno je treba osmirgalti u delu koji ulazi u balzu, pre ulepljivanja.
Slicna procedura je primenjena i na horizontalcu, prvo su izbusene rupe za ulazak celicne zice 0.8mm sa ciodom, jer nemam toliku burgiju..
Celicna zica je ubacena
i ulepljena
Nakon repnih povrsina, presao sam na ulepljivanje servoa u krila. Jbg HXT su malo veci od predvidjenih, ali nadam se da nece smetati preterano na aerodinamiku modela
Nacin na koji sam ih ubacio je po uzoru na depronce, svaki servo sam oblepio krep trakom, krep traku sam zalepio u podnozje nosaca u krilu, kako bi na kraju servo ulepio za krilo sa epoksi 5min lepkom. Ovaj nacin mi pruza mogucnost skidanja servo kada god to pozelim, jednostavnim cepanjem krep trake, a kasnije i njenim odlepljivanjem iz nosaca u krilu ako i kada budem uzeo mozda neke manje i preciznije servoe..
Ovde se vidi u momentu kada su ulepljeni, da sam dodatno prelepio i selotejp traku.
Nakon fiksiranja servoa, treba ulepiti hornove i napraviti linkove. Treba voditi racuna o simetriji i jednakosti linkova i visine hornova, kao i servoa kako bi mehanicki hodovi bili jednaki u obe strane, jer se u ovoj kategoriji koriste cak 4 mode-a i u svakom mode-u aileroni se podizu ili spustaju za par stepeni i to treba da bude jednko.
Dve polovine krila spaja mali wing joiner koji je napravljen od kompozitnog materijala i vidi se u prethodnom postu gde sam slikao hardver...nazalost taj deo radova nisam slikao jer je trebalo sve brzo da se radi s obzirom da sam lepio sa 5min epoksijem, a trebalo je voditi racuna o uglu krila da se potrefe da budu ista itd...
Uglavnom to sada izgleda ovako
Na slici se vide mesta gde treba da dodju srafovi, ta mesta sam nalio epoksijem u kombinaciji sa tiksijem i malo bombaza, kako bi malo uplastificirao smesu, jer je kasnije kada se osusi treba izbusiti sa burgijom 3.2mm kako bi prosli srafovi za fiksiranje krila.
i to izgleda ovako
Naredni koraci su ubacivanje komponeneti u trup i povezivanje sa repnim povrsinama.