ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
Rezultati merenja
tibeteagle:
Misa2002, krive su napredniji vid analize od cifara i daju tendencije sa kojima se mogu videti i vrednosti koje nisu mereni. Krajnji cilj svakog testa je uvek crtanje krive, kao grafičke karakteristike merenih vrednosti. Tako se radi na svim laboratoreijskim vežbama u školama. Naravno treba i doće do toga da se to shvati. Rekao sam ti već više puta da učiš. Eto i sada si nešto naučio od mene čemu služe grafikoni. :)
U suštini danas već nema potrebe za ovakvim testovima, osim ako nije neki školski laboratorijski test za dokazivanje teorije i za dobijanje dobre ocene. Sasvim se tačno može simulirati svaki pogonski sklop sa simulatorima bez i jednog komada hardvera. Uz pomoć njih se dobije mnogo više informacija sa izvanrednim krivama na kojima se mogu zapaziti važne tendencije sklopa.
Bez obzira, svaki trud da se zaviri u rad pogonskog sistema je koristan, jer se uči i razumeju stvari i to je veoma lepo.
pnedic, samo napred. (pijemo)
pnedic:
Nisam rekao:
cilj ovog testiranja je bio da vidim vucne sile oba motora sa propelerima koje imam, kao i max struju koju ce da vuku. Propratne vrednosti (P i pad napona) mi nisu toliko bitne (tj neznam kako bi ih prakticno iskoristio).
pnedic:
Sinoc nisam stigao da dopunim post.
Da prebacicu prikaz komandi sa grafickog na brojcani i kreirati novi blanko model "testiranje". Tako da cu da vidim koliko dajem komandu gasa. Jeb kako se toga ranije nisam setio, ali ... :) Ako bude trebalo, kreiracu neku krivu da postignem linearnost komande.
Sto se tice ovog timinga, vidim oprecna misljenja tako da cu morati jos malo da proguglam. Ali izgleda da cu to morati sa 15 da promenim, tj da testiram sa par drugih vrednosti. Neznam samo sta me ceka, tj kako cu da vidim razliku. Ako ne primetim nista, "narani svinje i nista ne diraj" (sto bi reko vic) :) Samo moram da ustanovim koliko polova ima motor.
firebird:
evo jos nekih korisnih rezultata motor-prop kombinacija
http://www.bhabbott.net.nz/test_data.html
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version