RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

DLG Twister 2 - F3K

<< < (4/8) > >>

magic:

--- Quote from: saxpg on October 26, 2013, 08:49:02 AM ---Ovo je trebalo da bude tema o Twisteru ali je otisla u drugom pravcu, medjutim s obzirom na broj zaineteresovanih za ovu temu to i nije tako lose. Ako ova prica zazivi, bice mnogo lijepih druzenja i takmicenja sto je najbitnije u citavoj prici.

--- End quote ---

Vala bas, ali bolje i tako nego da nema niko da pise. Ali bilo bi dobro da moderator malo sredi i ovu i temu Marabu i da otvori novu temu za generalnu raspravu.

poz

Vaci:
Pricacemo i o Twisteru al da vidimo prvo slike :)

magic:
Vaci ako mislis na slike samog modela isti je kao i onaj koji sam okacio u prvom postu. Ali kad vec insistiras :).

Dobio sam i navlake za krila sto je jako dobro jer se meni cini kao da su od paucine

I slika repa gde se vidi da nije bas u najsrecnijem stanju, a i ja sam ga vec 2 puta zakacio  i zalepio cijanom  :sljus

Danas pri prvom lansiranju nisam bio bas mnogo zapeo da mi se branek ne rastuzi bas mnogo  ;namig, no salu na stranu, definitivno se vidi razlika izmedju osnovnog i takmicarskog modela. Atila nas je snimao kako zajedno i izbacujemo i jedrimo pa bi bilo lepo da okaci neki video i slike. Mislim da je uhvatio i jedan moj let gde sam ubo termiku i to je bilo sigurno oko 4 min. u vazduhu.

No danas je bio i prvi put po vetru pa mi je trebalo malo vremena da provalim kako se model ponasa u takvim uslovima. Juce na primer sa kocnicom i miksom koji imam na horizontalcu je isao pravo kao strela dok je danas po vetru pumpao kod kocenja, pa je 2 puta ispred mene samo poskocio i preleteo me, a ja onda jurim za njim a sve mi na vrh prstiju  :hehe. Isto tako primetio sam da dosta vucem palicu na sebe u zaokretu tako da je verovatno i nosat, ali za sada jos to necu da diram.

Kada sam spominjao 5 flight modova to su u stvari 3 flight moda sa pod modovima:

Launch (koji je ujedno i Speed mod): flaperoni 3mm na gore. Otkloni su maksimalni (po uputstvu) posto je to i mod za akrobacije (jednog dana). U ovom modu kocnica nije aktivna.
Cruise: U ovom modu imam 3 polozaja za flaperon; 1,5mm na gore, u nuli i 2mm na dole. Probao sam sva 3 i razlike su vidljive. Ovde planiram jos da umiksujem snap-flap, a to je da kada navlacim horizontalac flaperon ide malo na dole i vertikalac sa eleronima da pomognem zaokret u termici. Oba ova miksa cu staviti na prekidac. Sve komande su smanjene i sa velikim expom. Kocnica nije aktivna.
Land: U ovom modu je flaperon je 1,5mm na gore (u uputstvu pise da je  tako krilo u neutrali) i aktivna je kocnica, umiksovan vertikalac sa kocnicom.

Danas je bilo malo brkanja sa prekidacima ali sve se to da nauciti, bitno je da sve logicno stoji.

I odgvor za Petra: krilo u korenu siroko 183mm.
poz

Vaci:
E da bas sam hteo da vidim tvoj, ima na netu sve da se vidi, al me bas zanimalo u kom je stanju ovaj.

Kako mislis krila kao da su od paucine? Jel imaju neku cvrstinu kada ih pritisnes? Ili su suplja unutra? Cini mi se prema odsjaju da ti je desno krilo ulubljeno blizu korena?

Rep jeste katastrofa. Ne znam dali planiras da mu kupis druge kasnije ili sam da pravis, ali pokusaj da mu stavis neke laganije i izvadis olovo iz nosa. Citao sam da je jedan lik uzeo repove 3 ili bese 4 grama lakse, i izvadio 16gr iz nosa, to mu dodje 19-20gr manje na modelu, sto je mnoooogo...

A sto se tice vetra, ja sam moj prvi DLG slomio 7 puta dok sam skapirao kako da se povadim iz svih tih situacija. Na primer krenes da sletis uz vetar, i odjednom vetar stane... Ili naleti dasak jaceg vetra pa podigne dlg, pa onda oslabi, a sve na metar od zemlje... I jednom sam video zasto ne treba leteti blizu kuce kada duva vetar. Pravi se neki vrtlog pa mi uhvati avion, vrti ga a ja se borim da pobegnem iz njega, a prozori i zidovi na metar 2 od krila... Tih nekoliko sekundi kao da je bilo nekoliko minuta... I na kraju mi je drago sto sam unistio taj prvenac, a ne neki bolji. Posle je bilo sve lakse :)

SABURO:
Odlican DLG  8)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version