RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

DLG Twister 2 - F3K

<< < (3/8) > >>

IVAN3D:
Bravo Adame u pravu si to smo zaboravili!!!!
Bravo i za njih!

Ako vec kalupi postoje mozda bi mogli da izadju sa nekom cenom za komplet???

adam:
e to neznam dali bi ponovo pravili jer ako se dobro secam prodavali su ga za 220eu  a za njih dvojicu da izliju je trebalo oko 20sati rada po modelu a materijal je kostao oko 130eu po modelu jednostavno im se nije izplatilo da ga prave, eventualno ih pitati da prodaju alat pa ga neko drugi radi, ali o tome sa njima treba razgovarati, znam da ih je alat kostao ko svetog petra kajgana , pozitiv su radili na cnc u to je sigurno, po meni minimum 1000eu ih je kostao alat a za rad da ne kazem jer su ga radili oko sest meseci dvojica

Vaci:
Ja se mucim jadan sam ovde u Nisu, nikoga ne interesuje ni F3K ni pravljenje kompozitnih aviona... Nit imam gde da vidim komercijalni model, niti ko da mi pokaze nesto. Ali neka, imam sve alate, cnc masine, jedino mi fali tehnika rada i iskustvo... samo toliko :) Najteze je oko nabavke materijala, ovde u Srbiji svi neozbiljni,spori i nepouzdani. Neki opaljuju po usi sa cenama a neki nemaju nikakav izbor.

I da neko napravi dobar model, niko nece platiti cenu izrade takvog modela, jer ljudi nemaju predstavu sta je sve potrebno i koliko rada tu ide. Kad razmisli neko, da jedna jedrilica od EPO pene koja je odstancana u kalupu u ko zna koliko primeraka kosta 150-200e ili ko zna koliko, onda za bilo koji kompozitni DLG u koji je ulozeno mnogo vremena, truda i vrhunskih materijala nije mnogo ni bar 2 puta toliko.

Tako da ja ovo sto radim 99.9% nikada necu unovciti, ali posto ni ja nemam para da platim cenu dobrog dlg-a, bar cu nauciti da pravim za sebe i uvek imam dobru pticu. Naravno bilo bi duplo lakse i jeftinije da imam druga ko bi sve to sa mnom zajedno, ali od toga nema ni... nista.  4e

IVAN3D:
Hm....

Nazalost jaaaako dobro znam kako izgleda rad sa kalupima, tkaninama, smolama itd.... jer ono sto smo Laza i ja pravili to verovatno niko nije (sem Branka).....

A kod EPO modela se placa to sto je kalup za to skup ko djavo....

Pozzz

saxpg:
Ovo je trebalo da bude tema o Twisteru ali je otisla u drugom pravcu, medjutim s obzirom na broj zaineteresovanih za ovu temu to i nije tako lose. Ako ova prica zazivi, bice mnogo lijepih druzenja i takmicenja sto je najbitnije u citavoj prici.
Ja sam kupio od Suboticana jedrilicu i moj utisak je da je odlicno uradjena. Ono sto je zamjerka je malo veca tezina, ali kako je moja bila prvi ili drugi model koji su napravili, pretpostavljam da je to kasnije sredjeno.
Bilo bi dobro da se u ovu pricu ukljuce i modelari iz Berana, jer su i oni poceli da rade na ovu temu. Napravili su par kabina do sada i to su uradili pomocu vakuum sistema. Nisam siguran dokle su stigli sa krilom.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version