Vaci ako mislis na slike samog modela isti je kao i onaj koji sam okacio u prvom postu. Ali kad vec insistiras
.
Dobio sam i navlake za krila sto je jako dobro jer se meni cini kao da su od paucine
I slika repa gde se vidi da nije bas u najsrecnijem stanju, a i ja sam ga vec 2 puta zakacio i zalepio cijanom
Danas pri prvom lansiranju nisam bio bas mnogo zapeo da mi se branek ne rastuzi bas mnogo
, no salu na stranu, definitivno se vidi razlika izmedju osnovnog i takmicarskog modela. Atila nas je snimao kako zajedno i izbacujemo i jedrimo pa bi bilo lepo da okaci neki video i slike. Mislim da je uhvatio i jedan moj let gde sam ubo termiku i to je bilo sigurno oko 4 min. u vazduhu.
No danas je bio i prvi put po vetru pa mi je trebalo malo vremena da provalim kako se model ponasa u takvim uslovima. Juce na primer sa kocnicom i miksom koji imam na horizontalcu je isao pravo kao strela dok je danas po vetru pumpao kod kocenja, pa je 2 puta ispred mene samo poskocio i preleteo me, a ja onda jurim za njim a sve mi na vrh prstiju
. Isto tako primetio sam da dosta vucem palicu na sebe u zaokretu tako da je verovatno i nosat, ali za sada jos to necu da diram.
Kada sam spominjao 5 flight modova to su u stvari 3 flight moda sa pod modovima:
Launch (koji je ujedno i Speed mod): flaperoni 3mm na gore. Otkloni su maksimalni (po uputstvu) posto je to i mod za akrobacije (jednog dana). U ovom modu kocnica nije aktivna.
Cruise: U ovom modu imam 3 polozaja za flaperon; 1,5mm na gore, u nuli i 2mm na dole. Probao sam sva 3 i razlike su vidljive. Ovde planiram jos da umiksujem snap-flap, a to je da kada navlacim horizontalac flaperon ide malo na dole i vertikalac sa eleronima da pomognem zaokret u termici. Oba ova miksa cu staviti na prekidac. Sve komande su smanjene i sa velikim expom. Kocnica nije aktivna.
Land: U ovom modu je flaperon je 1,5mm na gore (u uputstvu pise da je tako krilo u neutrali) i aktivna je kocnica, umiksovan vertikalac sa kocnicom.
Danas je bilo malo brkanja sa prekidacima ali sve se to da nauciti, bitno je da sve logicno stoji.
I odgvor za Petra: krilo u korenu siroko 183mm.
poz