Rezultati su bili, što se mene tiče, zadovoljavaući. Opisao sam vam zadnji start u F5J klasi, tako da sam takmičenje završio u prvoj polovini učesnika...
Kao što se da videti, falilo je tu poprilično bodova do fly off-a...
Sa druge strane, nisam ne zadovoljan, jer verujte, ja nikad ne letim po takvim uslovima.
Inače, strah sam razbio u prvom startu.
Na otvaranju takmičenja pričalo se da u najmanjoj kategoriji ima mogućnost ponavljanja starta, dok u velikim (F3J i F5J) nema. Pričali su na madjarskom, pa je onda tu bila i mala diskusija, sve u svemu, ja baš nisam razumeo najbolje.
Na startnom mestu sam bio sam, vetar ne da duva, neko piči samo tako... Trema, uzbudjenje...
Poleteh i posle malo više od 3 minuta eto mene na sletanju. Srećom zabodeh cilj...
Pitam glavnog sudiju jer mogu opet, on kaže može, ja trk po model i sad, da bi resetovao visinometar moram da isključim i stanicu i bateriju u modelu.
Kad palim stanicu imam jedam prekidač, za tamo neki mix, koji kad ne uključim desni eleron ostane spušten za oko 10 tak milimetara.
Ne morate me pitati da li sam zaboravio u toj frci da prebacim prekidač... Naravno da jesam...
Sad pošto se žurim, trk na startno mesto, palim motor, bacam model, Stork skreće poprilično u levu stranu, ja ono, kontra - rekontra...
Ta nisam ni poleteo, deru se tamo neki "nema ponavljanja starta"...
Šta ću, daj sad ajde brzo na sletanje, ali model ne da ide ulevo, nego nije normalmo. Još i onaj vetar, čoveče, katastrofa...
No, sletih nekako, sve je u komadu i imam šta da vidim, eleron spušten...
Rekoh sebi: -Mirče, kad si ovo preživeo, šta je za tebe da letiš kad je sve na svom mestu...
Tako da, eto, razbih maler na samom startu...
Glavni sudija se posle izvinjavao, ja isto, sve je prošlo u najboljem redu, a taj prvi let mi je bio najgori rezultat, koji se na kraju brisao...
Što se tiče Adama, Viktora i Lorike, šta da vam kažem. Najbolje bi bilo da sami pišu, ali pošto znam da Viktor i Lorika to neće raditi, evo mali rezime u par rečenica.
Po onakvom vetru letenje malih modela je baš bila ludost. No, takmičenje je takmičenje, tako da nema tu cile-mile, ideš letiš, moliš "Božu" da sletiš u komadu...
Lorika je u subotu imao peh sa baterijom, ali ta nova koju su "sklepali" mislim da nije imala kapacitet za više startova. To ga je možda koštalo boljeg plasmana u fly off-u, jer je start bio jedan za drugim, a Lorika se bojao da ako dugo drži upaljen motor u prvom startu neće imati "struje" za drugi.
Inače, plasman u fly off je veliki uspeh. Do zadnjeg, šestog, turnusa, Lorika je bio drugi!!!
Adam, nekako nije mogao da se "sastavi" sa modelom. Ne znam, nije mu bio dan valjda...
Viktor je grešio, brzo je gubio na visini, pravio je mnogo zaokreta i sve u svemu plasirao se na 12. mesto...