Pozdrav svima,
Moje ime je Lazar. Vec duze vreme pratim ovaj forum i pokusavam da pohvatam stvari vezane za multikoptere
procitao sam manje vise sve teme do sada i stalno pratim sta ljudi pisu. Vidim da ovde ima dosta clanova koji su eksperti vezani za multikoptere i za celu pricu oko ovog hobija.
Od kad sam bio klinac zeleo sam da imam RC helikopter ili avion. Zelje mi se nisu ispunile pa sam imao samo par RC automobila koji su bili prave igracke
sada se malo promenilo vreme i imam svoj novac pa zelim da priustim sebi nesto sto sam oduvek zeleo
vec duze vreme gledam i proucavam multikoptere i zeleo bih da probam.
Nisam siguran da bih zeleo da probam one jeftine multikoptere od po 20 40 evra posto mi se nekako cini to to nije ista prica kao veci modeli. Da svestan sam da cu verovatno prvi da slupam i da cu morati da dokupljujem delove
Ovo bi mi bio cisto hoby. Nemam zelju da zaradjujem sa istim. Leteo bih za svoju dusu. Ako mi se sve zasvidja verovatno bih uzeo neki gamble za GP3 kameru ali opet za sebe
prva ideja mi je bila da kupim odmah sve kompletno quad ili hexa + neku dobru stanicu + neki sistem stabilizacije tipa naza sa gps-om + 3 axis camera mount + fpv sistem. Kada sam iscitao forum i pogledao sta ste pisali drugim clanovima odlucio sam da ipak idem postepeno. Za pocetak bih mozda uzeo neki dji f550 ili Tarot hexa ram, 6 motora, 6 elise, 6 ESC, beteriju i stanicu
sto se tice fc nisam siguran sta da radim
kad sam poceo sve ovo da proucavam apsolutn osam bio za NAZA FC ali sad vidim da ima dosta drugih mogucnosti
vidim da se dosta pominje APM 2.6
Hteo bih da sklopim nesto sto bi bilo koliko toliko kvalitetno da nije sve kinesko
vidim da svi pominjete da su recimo sunnysky motori super pa bih mozda tako neke bolje komponente uzimao
sto se tice nova koliko bih hteo da potrosim
sta ja znam... recimo da bih za ovo gore sto sam naveo dao nekih 400 500 evra max. pa kad vidim kako sve ide da ulozim u camera mount i jos neke stvari koje mi zafale
Bilo bi super ako bi neko mogo da mi pomogne oko sastavljanja liste delova kako bih ja polako mogo da pocnem da porucujem preko interneta i zeljno da ih iscekujem
Znaci svrha bi bila hoby letenje, budzet oko 400 evra (ukoliko moze da se sastavi za manje od 400 to je jos bolja varijanta), kvalitet samo da nije neko kinesko djubre
sto vise stvari tipa gps sistem, led osvetljenje i takvih stvari bude ukljuceno to bolje, ali to nije presudno
Mozda sam nalupao neke gluposti gore, ako jesam izvinjavam se jos uvek povezujem konce sta zasta sluzi i sta mi je sve potrebno