Evo malo da oživimo ovu temu:
Kome treba za jedrilice bec od 2 A može vrlo jeftino da sebi napravi jedan.
Naime treba vam elektrolitni kondezatori, radijalni jedan od 100 mikroF i jedan od 47mikroF može na 16V a može i na 25V koji god nađete nije bitno. Takođe treba vam regulator napona oznake 78S05 kojeg imate u svim prodavnicama elktro opreme a kondenzatore ako nećete da kupite takođe imate ih u mnogim elketronskim uređajima. mogu i da idu i dva po 100 dva po 220mikroF. Sve tri kokmponente koštaju ispod 100 dinara.
REgulator šalje stuju od 5V maksimalno 2A što je za servoe koji se koriste u jedrilicama sasvim dovoljno. MOže da koristi ulazni napon od 5-18V a možda i više nisam siguran. čini mi se tako da mogu sigurno da se koriste i 2S i 3S baterije.
Sve zajedno je teško oko 6 grama sa kablovima a šema je krajnje jednostavna.
Evo kako to izgeda.
Uređaj šalje struju sa jako malim padovima napona čak i kada rade 3 servoa u isto vreme.
Ja sam nakačio 3 različit 9g servoa jedan je ht900 jedan neki hk a jedan je metalgear digital.
Us lučaju svakog pomeranja u isto vreme napon je padao svega 0,03V što je mizerija.
A šema je sledeća;
DA vas ne buni samo umesto 7805 uzmete 78S05 razlika je što 7805 daje maksimalnu struju od 1.5A a 78S05 od 2A
I kondenzatore na slici stavite veće kao i ja.