RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI

Su-31 3d by mirce

<< < (4/23) > >>

panther:
Evo napravoio sam jos jedan  :big smile

panther:
http://www.youtube.com/watch?v=I8et_3ySxUQ&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eyoutube%2Ecom%2Fuser%2Fn3mke&feature=player_profilepage

SDmodelar:
Evo da predstavim i ja moj model SU-31. Prvo da se zahvalim Mirčetu na planu i na nalepnicama za ovaj odličan model. Ovo je inače prvi model za koga sam delove sekao na laseru i verovatno ću to ponoviti za još neke modele. Evo par fotkica pa bi voleo da čujem i vaš komentar.

Počelo je ovako.

A ovako izgleda završen.

Mislio sam da model kakav je SU-31 zaslužuje karbonski stajni trap tako da je isti i izrađen na sledeći način

http://www.myvideo.de/watch/2850555/Fahrwerke_aus_Kohlefaser_herstellen

Pozdrav
Nikola

IvanGrozni:
E pa da se i ja pridružim ovoj temi, tj. uskoro ću postati ponosni vlasnik jednog ovakvog modela. Plan sam dobio od Nemanje (hvala n3mke  (pijemo)  ). Balzu sam kupio u CVMu i sve delove isekao laserom. Iako ima dosta delova, koji nisu označeni nekim brojevima ili slovima i ne zna se koji deo kuda ide, sklapanje je vrlo lako, zabavno i brzo ide. Kao puzzle slagalica (za decu od 4 do 6 god, a ja sam sklopio za 2   ;D :sljus ) . Sada sam se podsetio da je rad sa balzom daleko zanimljiviji od izoflora ili stirodura. Sve je urađeno da se lako uklapa i ne može se pogrešiti, ali ja sam i to uspeo  ") . Ništa strašno, jedno parče u trupu sam okrenuo naopako, ali to ne utiče na ostale delove i na izgled modela.
Jedino što nije isečeno na laseru je nosač motora, koji sam napravio od špera debljine 2,5mm i stavio sam ga dalje od nosa, mada vidim da je n3mke nosač stavljao na vrh nosa modela. U uputstvu Aeroworksa, stoji da nosač ide na vrh nosa, mada može i ovako kako je urađeno na ovom planu.
Model sam planirao da presvučem sa providnim oracoverom, što mislim da bi dalo lepši izgled modelu, pošto bi se videla konstrukcije balze. Pošto u CVMu nije bilo providnog, kupio sam neprovidan i to žuti (piper cub), plave boje i bele boje za ukrašavawe. Imali su providne oralite folije, ali je ona dosta tanja od oracovera, naravno samim tim lakša, ali mislim da će oracover dati bolju čvrstinu modelu. Sada čekam samo modelarsku peglu i da krenem sa daljim poslom. Detalje izrade neću postavljati, jer je to već bilo, samo ću postaviti fotografije gotovih delova, a na kraju ću postaviti i model presvučen folijom. Mesta gde idu najlon šarke ojačao sam sa dodatnom balzom.

Od setupa ide sledeće
motor KDA 20-22L
elisa 11*4.7 ili 9*5
esc od 18 Turnigy ili 25A TowerPro
servoi za elerone HXT900
servoi za horizontalac i vertikalac TowerPro SG-50
Baterije 3S od 1300mha i 1050mhA, a probaću i sa 2200mhA.

Evo par fotografija

n3mke:
Fenomenalno izgleda, drago mi je da se sve uklopilo kako treba. Nosac motora i treba ovako, po nekom mom misljenju. Na prvom modelu sto smo pravili panter i ja bio je nosac na vrhu nosa, pa nam se nije dopalo.

:)aplauz  ()-()

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version