ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
Ispravljanje osovine motora
igorpl:
Pa model je ovaj
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__30526__H_King_FW190_w_Lights_Flaps_Retracts_Gear_Doors_1200mm_PNF_EU_warehouse_.html
Što se tiče gabarita modela mislim da ne bi smelo se ići na neke manje elise jer malo vazduh bi prolazilo pored trupa.
Uspeo sam da ispravim osovinu i to sa AKU bišilicom hvala na savetu. stubnu nisam ni palio jer mi je malo nezgodan položaj.
Osovina je stvarno grozna i to su izgleda namerno namestili jer su svi ostali delovi dosta jaki tako da je model skoro neuništiv.
Takođe je problem i sa sletanjem na travu jer su mu plastični poklopci koij stoje na točkovima od retrakta dosta nisko pa se dešava da se otkinu od trave. Ali je zato avion jako lepo napravljen skidam kapu. Dosta detaljno i ako se poleće i sleće sa betona ili asvalta nema zime za gore pomenuto. Meni se deio peh jer sam leteo po dosta varljivom vetru juče pa je prilikom sletanja neutrimovanog modela došlo do zanošenja modela i pada na beton. Tom prilikom je stradala naravno elisa i iskrivila se jadna osovina. Kažem neutrimovanog jer iako su komade bile neutralne nikako nisam mogao da ga utrimujem čak i kada je trim bio skroz na jednoj strani. mislim na aeilerone.
Pa sam hteo da ga spustim i fizički podesim komande. ali eto desio se peh odmah na prvom letenju.
Ako može bilo bi dobro da mi date savet za dvokraku elisu koja bi na ovom originalnom motoru mogla da da iste ili bolje performanse.
tibeteagle:
--- Quote ---Ako može bilo bi dobro da mi date savet za dvokraku elisu koja bi na ovom originalnom motoru mogla da da iste ili bolje performanse.
--- End quote ---
Nije lako pitanje jer nema detaljnih podataka o ovom motoru a ni o trokrakoj elisi koja se daje uz ovaj model, pa je teško reći dali će biti brži sa ovima zbog koraka. Može da se proba sa APC SF 11x7" ili sa APC SF 12x6". Obavezno samo APC SF marka dolazi u obzir.
http://www.rcmodelcentre.co.uk/slow-fly-props/cat_113.html
igorpl:
Kažem ti motor je 750KV esc je 40A što znači da na 3s nema verovatno više od 400w a možda i manje
a elisa je sigurno 12X6 sa 3 kraka provereno jer sam proverio na rqaznim sajtovima
tibeteagle:
Jedini podatak o motoru je spoljnja dimenzija i Kv vrednost što je malo za kalkulator. Moć ESC-a ne znači ništa i puno je za ovaj motor koji može trajno da radi na maks. 30A. Ako je sada elisa trokraka 12x6" onda 13x6" dvokraka će biti dobro.
igorpl:
Jedino što mogu da pokušam da izmerim parametre na stolu ali ću onda morati da pravim sistem za merenje potiska....
Us vakom slučaju izgleda da nema izbora nego ovako.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version