RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI

Umx Beast 3D

<< < (3/10) > >>

firebird:
Skinuo sam motorce i kao sto sam i sumnjao deo motora koji ulazi u nosac nije u osi sa namotajem i zvonom tj. ostatkom motora.

ovaj ugao >90 stepeni sa nalazio sa donje strane motora u nosacu, odnosno motorce blago gledalo na gore. E sad sam ga ja rotirao i okrenuo na dole i malo obradio nosac da i on ima neki ugao na dole...

Sad cu to sve da sklopim pa odo da probam...

sasadjuric71:
Samo napred Boki znam da si majstor za te stvarcice ,ali me razocara onakav pad (zezam se) popravi to pa  napred  u nebeske visine, naprolece cemo zajedno ako bog da , pozdravlja te tvoj drug. (work) (<--) (<--) (<--) (<--) (<--) (<--) (<--)

0

firebird:
Hvala Sale na podrsci  ()-()

Probao juce ponovo, oborio ugao motora al preko 40% gasa on opet tera gore kao da je navucen horizontalac. Pre poletanja sam se maksimalno potrudio da sve povrsine budu ravne i horizontalac i vertikalac i zakrilca, trimovi na sredinu.

Sinoc sam uradio mix Throtle->Elevator, al sad ova kisa napolju pa ne mogu da probam...

Sloba:
Mislim da ne treba da se brineš zbog čudnog ugla motora, već da to prihvatiš kao normalno. Oduvek smo radili modele sa nagibom elise prema dole, a kod "Bista" je nagib prema gore? Nisam mnogo tražio objašnjenje po netu već sam to prihvatio kao Somenzinijevo unapređenje. Sem dva Bista imam i:

1. Visioner    http://www.horizonhobby.com/bind-n-fly/visionaire-reg%3B-bnf-with-as3x-reg%3B-technology-pkz6580
2. Splendor    http://www.e-fliterc.com/Products/Default.aspx?ProdID=EFL10250   
3. Yak 54  http://www.e-fliterc.com/Products/Default.aspx?ProdID=EFL10550

i svi oni imaju nagib motora prema gore!? I sve ih je Somenzini podpisao.
Na početku, dok sam imao samo Visioner, probao sam da menjam ugao motoru, misleći da je to fabrička greška. Međutim nisam baš ništa postigao, pa sam vratio sve na staro. Činjenica je da se ovi modeli po malo propinju, ali  takođe istina je i da se bolje hoveruju kada je motor prema gore.  Nezadovoljan Yakovim letenjem (to mi je model koga sam kupio pre mesec dana) i kod njega sam pokušao da menjam ugao motoru prema dole, ali ni tada nisam dobio bolje performanse u letu. Dobio sam ih korekcijom težišta van fabričkih specifikacija, ali je to druga tema.

Kao i Bist i ovi modeli imaju AS3X žiroskope koji su me kao početnika prilično namučili pa sam ih vremenom sve zamenio običnim prijemnicima. Mane AS3X se u Bistu najmanje manifestuju u smislu podrhtavanja, naročito kod kormila dubine i kormila pravca. E-Flite kaže da je to normalna pojava i da korisnik na ovo ne obraćamo pažnju. Međutim, kod mog Yaka koji postiže 110 km/h kormila se tako jako tresu da je postojala realna opasnost da ovo podrhtavanje preraste u čupanje nekog od njih. Podrhtavanje može da se smanji tako što se smanji pojačanje žiroskopa. Ova procedura postoji na E-Flite sajtu pa ako ti na Bistu to smeta prođi kroz ovu proceduru. Vodi računa da ako pojačanje previše smanjiš AS3X više nema svrhu. A, možda će to više da ti odgovara.

a i primetio sam da Beast može lepo da se okači o elisu

firebird:
Ok, necu vise da se zezam sa ovim uglom motora, probacu preko mixa gas-horizontalac to da "izvucem". Ja sam ga zamisljao da i pri malom i srednjem i punom gasu leti pravo k'o strela bez korigovanja kormila dubine. A zamisli tek kad u inverznom letu oce da pojuri prema zemlji, a mali je zajeban i zivahan....

Primetio sam i ja ovo podrhtavanje servoa, pogotovu kad gas prelazi 40-50%, al najvise se oseca na zakrilcima a horizontalac i vertikalac stoje prilicno mirno , verovatno se vibracije od motora prenose na AS3X, zato sam i skinuo odmah onaj stiroporski spiner jer nije bio lepo uradjen i zalepljen, vibracije su se u velikoj meri smanjile ali ne i potpuno nestale.

Cekam totalno mirno i suvo vreme da ga probam , pa javljam kakvi su rezultati.....

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version