RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Umx Beast 3D
zajko:
Ne seci to… Mislim sad si vec odsekao, ali to se ne radi…. Taj avion su projektovali i osmisli neki Engineri i Tehnicari, koji se time bave PRO.. da je trebalo da bude krace, napravili bi ga kraceg, ili bi stavili neki stoper….
Prva rupa na armu se koristi za normalno i blaze letenje ostale za sve ostrije, znaci fabika ti je napravil mogucnost da krenes lagano i da kad jednog dana porastes (u smislu letenja UMX avoncica) da mozes da budes i ostriji sa njim…
To sto sam ti rekao da poluga ponekad proleti to je tacno, ali samo ponekad i samo kad dodje do pada udarca, ili sletanja na soferSAJBNUUU… Jer ceo avioncic ima 30-40 gr i sav je nezan i ceo materijal radi, takav je da bi tako dobro leteo, i bio toliko mali… Ali podvlacim , to se nece desiti samo od sebe, a kad dodje do udarca ili pada, logicno je da pregledas avion (bilo koji) da pogledas eventualna ostecenja i onda ces i to da primetis, povuces/provuces i sve je opet OK, ako je samo to… Nema potrebe unapred se obezbedjivati od necega sto ce se mozda desiti, od pada/udarca…. Da bi bolje razumeo ti isti Ing. i Tehnicari crtaci kako god hoces, cak i projektuju sta i gde treba da pukne kod eventualnog pada/udarca,,, Sve ima svoje i zasto je sta napravljeno i kako…
Saniraj stetu, leti i uzivaj…. Po meni su ti mikro avioni posebna poslastica, kao i oni najveci, ali treba da ti udju u ruku, zato polakao & lagano… Kad ga budes kontrolisao "do jaja" tek ces onda videti sta je njihova radost, da ne napadaju automobile…
Kad sam vec tu, krilo set kosta 19,99 Eur, ali ga Njemci NE maju trenutno na stanju..
Wing Set: UMX Beast 3D (EFLU4859)….
firebird:
--- Quote from: zajko on January 18, 2015, 08:50:05 PM ---Ne seci to… Mislim sad si vec odsekao, ali to se ne radi…. Taj avion su projektovali i osmisli neki Engineri i Tehnicari, koji se time bave PRO.. da je trebalo da bude krace, napravili bi ga kraceg, ili bi stavili neki stoper….
Prva rupa na armu se koristi za normalno i blaze letenje ostale za sve ostrije, znaci fabika ti je napravil mogucnost da krenes lagano i da kad jednog dana porastes (u smislu letenja UMX avoncica) da mozes da budes i ostriji sa njim…
To sto sam ti rekao da poluga ponekad proleti to je tacno, ali samo ponekad i samo kad dodje do pada udarca, ili sletanja na soferSAJBNUUU… Jer ceo avioncic ima 30-40 gr i sav je nezan i ceo materijal radi, takav je da bi tako dobro leteo, i bio toliko mali… Ali podvlacim , to se nece desiti samo od sebe, a kad dodje do udarca ili pada, logicno je da pregledas avion (bilo koji) da pogledas eventualna ostecenja i onda ces i to da primetis, povuces/provuces i sve je opet OK, ako je samo to… Nema potrebe unapred se obezbedjivati od necega sto ce se mozda desiti, od pada/udarca…. Da bi bolje razumeo ti isti Ing. i Tehnicari crtaci kako god hoces, cak i projektuju sta i gde treba da pukne kod eventualnog pada/udarca,,, Sve ima svoje i zasto je sta napravljeno i kako…
Saniraj stetu, leti i uzivaj…. Po meni su ti mikro avioni posebna poslastica, kao i oni najveci, ali treba da ti udju u ruku, zato polakao & lagano… Kad ga budes kontrolisao "do jaja" tek ces onda videti sta je njihova radost, da ne napadaju automobile…
Kad sam vec tu, krilo set kosta 19,99 Eur, ali ga Njemci NE maju trenutno na stanju..
Wing Set: UMX Beast 3D (EFLU4859)….
--- End quote ---
Ah ebi ga nisam razmisljao o tome :sljus sad sam vec uradio
ipak sam smanjio luft izmedju sipkice i polugice pa je kontrolna povrsina stabilnija...
Za ovaj zadnji let taman sam lepo prisao i razmisljao da ga hvatam u ruke i odustanem u zadnjem trenutku, proletim pored mene i hteo da spustim na travu, al brzo mi stize do auta koji je bio udaljen jedno 3-4 metra, gazdaricu mu njegovu (--<<--) ...
sasa:
:)aplauz :)aplauz :)aplauz Samo zatvori haubu drugi put :hehe :_D
firebird:
()-() Ja podig'o i prokljucio punjac na akumulator :sljus
Sloba:
Ja na oba Bista držim sve na maksimumu i na najvećim otklonima. Vozim ih sa baterijama od 400 mA koje su malo veće a i teže. Ima ih kod Zajka.
Sa njima može da se leti dosta dugo. Inače, po slikama vidim da prolaziš sve što sam i ja prolazio dakle, ima mnogo povreda i lomova. Ja sam kupio rezervna krila kod Zajka i sad sledi zamena, a danas je jedan moj drugar nabavio "depron od 3 mm" i napravio je nova krila u domaćoj radinosti. Mogu ti reći da uopšte nisu loša i u letu su se pokazala sasvim OK. Čak su nešto i jača od orginalnih. Međutim, pošto je depron zelene boje, sada je teško da prepoznaš Bista koji je izvorno crveno, zlatno crn. Napravili smo par krila viška, pa ako ti zatrebaju javi se za jedan par.
Ja sam početnik od godinu dana letenja i sa Bistom mogu da uradim gotovo sve i to prilično dobro. Hoverovanje, kačenje o elisu i vrlo spori letovi iznad zemlje mi sada ide odlično, ali kada let potraje osetim se sigurnim, zatim ide ludilo i eto problema. Sledi hitan servis.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version