"Ulazimo u eru kada se polako ruše svi rekordi koje su postavili oto motori. F1 diže snagu bolida na 1000 k.s. jer elektro verzije to mogu bez problema, pa da dobije još malo daha za preživljavanje. "
Na video klipu je sve lepo objašnjeno šta je suštinska razlika. Vredi pažljivo slušati onima koga zaista interesuje šta je to E pogon u automobilima, a što delom važi i za RC autiće i letelice.
F1 i slični nisu smeli da izađu iz štale, pa da se ne bi brukali sa običnim street fighter-om. Mislim da će F1 uskoro da izbaci tu hrpu gvožđa iz bolida i ubaciti brašless kao u E formuli koji je tek počeo da pumpa svoje mišiće.
Nisam mislio da se mesam u tematiku struje, ali posto ste mi dirnuli u F1 morao sam da se ukljucim.
Dakle ovde je pomenuta gomila gluposti. Babe i zabe, to se uci jos od obdanista se ne porede.
Za trku sa tim elektro automobilom nije potreban ni F1, Lamborgini, Ferari ili bilo sta drugo.
Dovoljan je neki Golf 1 ili 2 ili ne daj boze da se neki Fica iz 60 i neke godine.
Da mozda je taj "autic" startan. Ali do sada nisam video trke na kojima se neko trka jedan krug.
Jedno vreme su tako pricali i za Prius, kako stedi energiju i cuva okolinu i ko zna sta jos ...
E onda su napravili test na kome su poredili emisiju potrosnju energine, isplativost,
izmedju Priusa i BMW-a M3 (M3 je sportska varijanta klasicnog BMW-a) i dokazali da posle 10
predjenih kugova Prius em vise trosi em vise zagadjuje (kada se uzme u obzir proces praveljenja
i odlaganja starih baterija).
Ali ako sam kupio auto, kupio sam ga da bih ga vozio
a ne da bi mi stajao (a tek tada benzinski auto je ekonomicniji jer je njegova baterija mnogo jeftinija
ukoliko crkne od stajanja) a ni da bi ga vozio brzinom koja je sporija od voznje bicikle.
Postoje ogromne masine u rudarskoj industriji koje rade na struju.
Kamioni koji prevoze 360 T rude rade na struju. Jedini "problem" je sto struju prave
dva dizel motora.
Za sada nema tu neke tajne. Baterije koje mogu da pariraju SUS motorima jos uvek nisu napravljene.
Ne sumnjam da ce biti moguca ekonomicna voznja na struju ali do tada baterije su za nase igracke i bicikle.