posto sam pregledao podosta postova i video da je model prilicno repat,
odlucio sam se za nesto tezi motor. sa guranjem svega i svacega napred vec su probali
i opet je bilo potrebno dosta olova.
cak je tip koji je napravio gore pomenuti elektro setup gurnuo baterije skroz napred (ispred tezista)
a to je 6s 5000 sto znaci sigurno nekih 500-600gr i jos je morao da stavi 100-tinak grama olova
napred.
dakle konstatacija stoji da je model prilicno tezak, da mu treba dugacka pista da se odlepi i sl.
"gacice" ce sigurno biti skinute jer ce se verovatno poletati i sletati sa i na travu.
sto se tice komandi koje idu ka repu pomoc bi dobro dosla jer se ni meni nije svidela veza preko karbonske cevi,
gumenih cepova i zicica stegnutih crvicima. ako imas neko pismenije resenje rado bih ga cuo.
sutra cu okaciti slike da i drugima bude jasnije o cemu se radi.
inace model je prelep ali sa prilicno losom podrskom u sitnim delovima potrebnim za izradu
sarkice su katastrofalne (male, kratke, sa losim osovinama, prave kineske) komande koje idu ka repu
prilicno sumnjivo resene, kacenje krila
(dosta njih je slepilo sva tri dela za svaki slucaj)
prednji tocak katastrofa (nikome nije izdrzao prvo sletanje a desavalo se da je pucao vec i kod
rulanja.
dakle prelepo izgleda ali bice posla. posto takodje kazu da model uopste nije pocetnicki i da zahteva prilicno
scaleletenje, necu zuriti sa poletanjem dok jos malo ne ovladam tehnikom tako da imam vremena na pretek da ga sklopim .