RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

DLG problem sa letenjem

<< < (3/4) > >>

marko.jovanovic:
Evo ovo oko CG-a može da pomogne
file:///D:/MY%20FILES/Planovi%20viona%20od%20deprona/Jedrilica%20drella%20mark/Charles%20River%20Radio%20Controllers%20-%20Center%20of%20Gravity%20-%20Dr.%20Mark%20Drela.html

Visina izbačaja ti nije bitna ako ti je model previše nosat  i težak pa pada ko cigla. Što se tebi i dešava.
Bolje je baciti ga duplo niže pa ostati sa njim u vazduhu duže nego da ga baciš i 100 metara ako možeš a da se on vrati u istoj trajektoriji kao što se i popeo. Suština jedrilica je JEDRENJE a ne propadanje! Doduše neko ih koristi i za neke lupinge ali to su druge stvari.
Takođe pokušaj da izguglaš kako se trimuju klizači koji se ipaljuju iz praćke tu sam čini mi se našao jedno slikovito uputstvo šta treba raditi u kojim slučajevima. Znam da nije baš to ista tema ali dosta može da pomogne

MAVERICK:
Moracu da izguglam oko toga i oko performanse drugih DLG-a. Verovatno i ne mogu da ocekujem mnogo od ovog modela, mozda je i teska za svoju velicinu(cak i bez olova) u poredjenju s nekim performansnim DLG-a. Znam samo da ne jedri bas dobro, brzo pada i sa olovom i bez olova.
Inace marko taj link sto si mi poslao je url adresa snimljene stranice sa tvog compa koju samo ti mozes da otvoris. Jedino da rarujes ili zipujes taj fajl pa attachujes ovde ;)
Mislim da sam uspeo da ti desifrujem link i nadjem izvor na google.
Jel za ovo pricas?
http://www.charlesriverrc.org/articles/supergee/CGMarkDrela.htm

Vaci:
Ne znam tvoj nivo u jedrilicama, ali tako mali model mozes da trimujes sa 1-2gr a ne sa 10-20gr... preveliki su ti koraci, treba malo finese.... I u pravu si da ne mozes da ocekujes previse od tog i tako malog modela, ali ipak moze da leti za lepo zezanje. Na osnovu tvog opisa to je moje misljenje. Javi sta si uradio  ()-()

marko.jovanovic:
Da sorry nisam ni skontao št sam ti prekopirao.
Jeste to je ta adresa. Tu negde na tom sajtu može biti i deo oko trimovanja modela pri izbačaju.

MAVERICK:
Pustao sam sada, bio je tu i sasa i nasli smo problem. Jedno krilo je malo upredeno isto tako i elevatori. Bacao sam je do sada i nasao sam koliko toliko idealan trim sa 10gr i elevatore istrimujem malo na dole i onda se fino baci. Takodje i hod elevatora sam smanjio i istrimovali smo ruder u jednu stranu.
Dok nisam istrimovao na dole elevatore, jedrilica em sto se stalno prevrcala, stalno je nekako letala gore dole, jako vrljavo ali sada bas fino leti kada sam spustio trimove na dole.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version