RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Сечење ЛАСЕРОМ

<< < (5/16) > >>

presko:
Да одговорим и ја. Лепио сам, супер лепком и двокомпонентним епокси лепком, без скидања, назови, гарежи и проблема нема.

dejan_ts:
evo i ja da kazem koju rec u vezi tog gareza ,sto se tice toga nije ni potrebno sidati ga nikakav problem ne stavra u lepljenju jedino stoje onako za oko malo ruzno inace jako lepo sece i ti u debljini herline u corelu ,oni koji rade sa programom corel znaju koja je to linija ,
u pitanju je pro inzinjer cad,ali kao sto sam reko vecinu stavrim preko corela i posle sve to konvertujem u DNC fail

leonardofibonacci:
Da rezimiramo: Kako treba da izgleda jedan crtez, spreman za secenje laserom? Skidao sam neke planove sa interneta u DWG i DXF formatu. Izgledaju tako sto imaju crnu pozadinu sa linijama raznih boja. Da li je to spremno za secenje? Da li svi crtezi moraju biti vektorizovani, i sta to, zapravo, znaci?

Pozdrav.

misha:
Svi crtezi treba da budu vektorski, a sto se tice paljenja, ono se najcesce
i ne vidi jer ga pokriva ili balza ili neka presvlaka.
To sto laser upali lepi bilo koji lepak. jednostavno temperatura cini svoje.
Za svaku vrstu materijala a zatim i debljinu istog su razlicita setovanja masine.
Najbolje je poneti malo vise materijala da bi moglo da se proba na nekom
parcetu drveta i da se laser podesi da ga sto manje gori. 
(ne samo zbog paljenja drveta vec i zbog masine)

srpska posla:
 leonardofibonacci, 99% tih planova NIJE spremno za sečenje iako je u vektorskom obliku, inače pozadina može da bude istao tako u raznim bojama, a linije crne. "), ako baš voliš.
 Priprema za sečenje znači da  zadaš mašini šta će i kako da seče , konkretno: u coreldraw  programu iscrtaš linije po kojima će laser da seče balzu ili šta već.
Boje ti za sada nisu bitne a inače za laser su ti dovoljne dve - jedna za rezanje druga za za graviranje(obeležavanje delova) .
A da se ne bi ponavljao vrati se na prvu stranu ovog topika.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version