RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Сечење ЛАСЕРОМ
srpska posla:
Presko, malo je bilo reči o tome jer malo ljudi danas pravi modele, a još manje je njih koji prave po sopstvenim nacrtima.
Inače moje lično mišljenje i iskustvo je da je corel mnogo zahvalniji, fleksibilniji i brži program od AutoCad-a za ove naše modelarske potrebe....da ne davim o razlikama, prednostima i nedostacima jednog u odnosu na drugi, ako ima interesovanja otvorićemo drugi topik.
Ovo je preporuka a ne oglašavanje i valjda se ne kosi sa pravilnikom.
Cnc glodalica, laser, cnc cutter folija
011 2457666
Nikola .
marko:
Elktronika je odvela proizvodno masinstvo u nebeske visine.
Ja se nesto lozim da kupim troosni cnc ruter.
Da li je neko imao direktna iskustva sa tim?
Cela ona prica iz posta sa su-27 (onaj ludi svaba) bi mogla da se zavrsi dosta brze, lakse i preciznije (bes izrade modela , tacnije negativa, za kalup).
Ko zna koliku dugo je lik smirglao balzu, pa onda (potpuni freek) lepio one limove preko za reljef, pa pravio liniju odvajanja (za sta treba da si iskusan majstor) da bi dobio kalupe.
Ovako u CATI-i (ili nekom drugom programu) napravis model i stisnes dugme ...
Naravno, u zavisnosti od radnog hoda masine bi trebao da kombinujes, ali samo stisnes dugme.
Sta kazete?
Lazo:
--- Quote from: marko on February 11, 2009, 06:48:46 PM ---Cela ona prica iz posta sa su-27 (onaj ludi svaba) bi mogla da se zavrsi dosta brze, lakse i preciznije (bes izrade modela , tacnije negativa, za kalup).
--- End quote ---
Evo kako to rade "glupi" Kinezi:
http://www.skymasterjet.com/index2.htm
http://www.skymasterjet.com/au.htm
Kako li će jadnici da se iznenade kada saznaju da smo mi jeli viljuškama, dok su oni izmislili - ama baš sve ostalo.
Pozdrav
srpska posla:
Marko većinu stvari možeš da napraviš sa 3 ose, ali ako hoćeš malo ozbiljnije stvari da radiš npr. nitne i sl. nabavi neki 5-osni, mada mislim da za ovakve modele ručno šmirglanje ne gine.
Lazo, mislm da Kinezi neće mnogo da se uzbude zbog viljuške 4e
MEPHISTO:
--- Quote from: srpska posla on February 11, 2009, 11:39:02 AM ---
Inače moje lično mišljenje i iskustvo je da je corel mnogo zahvalniji, fleksibilniji i brži program od AutoCad-a za ove naše modelarske potrebe....da ne davim o razlikama, prednostima i nedostacima jednog u odnosu na drugi, ako ima interesovanja otvorićemo drugi topik.
--- End quote ---
Има интересовања!
Аутокед никада нисам користио али са Корелом сам ОК. Ипак бих молио за додатна објашњења како направити нацрт у Корелу погодан за ЦНЦ.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version