Marko zemljace.... to je servo koji kosta 300 kinte!!!!!! Za te pare, za lagane trenazne modele je odlican. Mislim da dosta ljudi i ne zna da prepozna dobar servo, ali recimo da krecu od 20-30e po komadu pa na gore (tesko je naci jeftinije). Zato ne mesajmo babe i zabe, za pocetnika i pocetnicki lagan avioncic su super i jeftino resenje. A i suludo je staviti neki servo visokih performansi u rucno pravljen model koji vredi 15e.... ma da ne pricam dalje.
Nadam se da ne gresim sto cu ovo reci, ali mislim da je Uros pogresio sto nije rekao da ovo zeli da radi jer ima sina od 13 godina i zeli da sa njim provede vreme na ovaj nacin, da zajedno udju u svet modelarstva. Mislim da to malo menja pogled na njegove motive i ono sta treba da uradi. Najlakse je kupiti "klincu" avion, i reci mu evo ti idi igraj se. Mislim, Zajko ima dobar rezon, ali ..... ovo je po meni nesto drugo.
Posebno posto zelis da pravis ovo sa sinom, sada sam jos vise siguran da ne treba da pravis neki brzi "jet" model, vec nesto laganije i sporije, u cemu cete zajedno uzivati a ne zajedno lomiti i nervirati se. Ne zavaravaj se, povuci ce te situacija, cimnuces malo palicu, slomices avion, sto brzi to lakse... Neke proste jedrilice sa KFM profilima su laganica i dobar provod sa klincem. Jeftino, brzo, i posle samo zabava sa sinom...
EDIT: Eto ja zakasnio sa mojim postom