Ko se skoluje taj i dobije diplomu, jel. Elem, nauk o visama, pay-palovima i sl. Npr. narucih nesto preko e-baya i paketic, smesna vrednost, ne stize pa ne stize. Pogledam ja kod e-baya sta da radim, veli kontaktiraj prvo prodavca. Ja se sa njima dopisivao i to 45 dana. Konstantno su me ubedjivali kako je paket kod nas u kanadi na carini, te besplatna postarina pa ide sporo i sl. Ajd ja ko velim, pa moze da se otegne. U jednom momentu mi pukne film i ja istem od njih da mi vrnu pare. Opet oni otezu, al je rok za pay-pal prosao. Znam da na e-bayu ima jos neki rok posle toga i ja se obratim e-bayu.ca. Kanadski e-bay jer je tako po difoltu prema mojoj IP adresi. E-bay kanada uopste ne podrzava standardne e-bay regulative, vec sve da te zajebu.
Ajd ja okrenem e-bay.com, americki jel, i ispricam sve. Sreca moja te sam se dopisivao preko e-bay naloga pa sve ostaje kod njih vidljivo. Ljubazna gospodja mi rece da sve vidi al da oni ne mogu nista jer je kanadska strana regulisala moju trgovinu. Moze samo da mi isplati 10 dolara na pay-pal kao neku odstetu.
Oni ce se potom obracunati sa prodavcem, tzv je-ace im kevu (nije nimalo prijatno za prodavca kad se oni obracunavaju s njima).
Posle dva dana dobih mail od prodavca da mi vrce pare pod hitno. Dobio sam pare nazad, odstetu i nauk. Kanadska strana svega je usranija i losija po musteriju od americke.
Vise nikad nista nisam kupio preko e-bay kanade vec samo preko e-bay.com.
NEMOJ DA CEKATE VEC SE ZALITE U ROKU! Ne samo sto cete dobiti pare vec cete nesto i postici, neko ce odreagovati i regulisati problem.