RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
HobbyKing problem
djordjevicaca:
Ma redovno je 25+ dana...
Od 15 porudžbina sa globalnog, samo mi je jedna stigla u roku od 15 dana
smel:
Hvala svima na diskusiji i prenetom iskustvu
Zelim samo da konstruktivno napravim zakljucak ili mozda zajednicki napravimo neku akciju u korist svih.
Ja, kao i ostali modelari imam probleme sa isporukom paketa samo sa EU HK a ne sa International HK. No, kod International HK postoji problem, kao sto rekoste, ne samo sto je vreme transporta paketa produzeno nego sto i dobar deo paketa sa vecom tezinom od 0,5 i 1kg, ili vecim gabaritima nije isplativo slati jer je transport ne samo skuplji, nego i vise puta skuplji od same robe. Zato je EU HK vazan za nas i zato oko njega dislutujemo.
Da li neko ima konstruktivan i ostvariv predlog kako da uspesno prevazidjemo problem sa EU HK i GLS ili barem kako da probamo da ga resimo u skorijoj buducnosti?
Cvrc:
Sa globalnog je sve stiglo i to uglavnom tu do 15tak dana. Zavisi koliko nasa carina davi. Naravno gledas da ne narucujes za praznike njihove itd. Sa ovim EU i ja vodim bitku za povrat para, nakon sto su 2x slali ... Nema tu pomoci ako nece sam sebi da pomognu ili da nas uklone sa liste ili da promene kurira sta li vec.
zajko:
POzdrav svima,
Nekako kod nas ljudi ne zele da shvate i prihvate da je SRB u ovom hobiju jedno jako.. jako.. malo trziste i u kraljnoj liniji jako nebitno trgovcima nasom rabotom....
HK kao veliki trgovac zeli da pokrije celu planetu, ali nije tako jednostavno... Nasa posta je ostala u 80im godinama, tesko se prilagodjava savremenim trendovima, sporo... Zasto HK intenational ide ka nama, zato sto su to standardni klasicni ugovori, put putuje pa kad stigne,...
Savremeni trendovi, savremene brze kurisrske sluzbe nisu u ovom slucaju kompatabilne, imamo problem carine i svih ostalih ogranicenja, a zelimo sve za djaba... ne moze.. drzava hoce svoje, sto je negde u pravu, a mi bi smo zeleli sve dzaba.. sukob interesa...
EU HK deluje na bazi kurirskih brzih sluzbi izmedju ostalih i GLS koji je najmasovniji, ogroman, perfektan sistem, ali za uredjenu i sredjenu drzavu, pre svega napravljen za EU gde nema carina PDV i ostalih stvari... problem se javlja kad isporucuju van EU, posebne regulative, kod nas katastrofalne.. imaju svoju produzenu ruku, ugovorni odnos sa AKS, ma kako da je traljav, posebno je obazriv na posiljke GLS (Ugovor ga obavezuje, zeli jednog dana da bude GLS u SRB), ako uopste dodje do isporuke istih... Filter je GLS Budimpesta, gde se odvajaju posiljke za SRB, filtriraju, da li ispunjavanju propise, ako ne NAZAD.. a ako da dobijete najavu da Vam pristize posiljka i onda je sve manje/vise OK, relativno brzo i prakticno, dobijete obavestenje kolika je carina + PDV, platite i eto ga kurir na vratima, ili platite njemu sve prilikom preuzimanja ako je privatno lice... (Troskovi spediocije carinjenja i ostalih papira su u ceni isporuke)...Sve lepo i uredno osmisljeno, praksa malo drugacija, ipak je ovo SRB....
Imate pogresan stam, opet da svi rade protiv SRB, svetska zavera itd... nije... SRB i nasi propisi koji se donose na potpuno pogresnim mestima od strane pogresnih ljudi su problem... SRB i mi u njoj su, doticnim firmama totalno nebitni, zele i tu zemlju da ukljuce u sistem trgovine, ako moze, prosto i jednostavno... ako im se vracaju paketi i samo prave troskove za doticnu firmu, samo ce nas skinuti sa liste i ciao dovidjenja, skupo i nekorisno...
Uostalom ko ima imalo iskustva videce da zilion firmi SRB nema kao mogucu destinaciju isporuke, kad im posaljete email ili slicno, kazu nezanima nas, komplikovano...
Shvatite vec jednom da smo mali i zanemarljivi, a jako problematicni u svakom smislu...
Samo malo globalnijeg razmisljanja, pogledajte i ugledajmo se na crnogorce, skup u Beranu, manji su od SRB nekoliko puta po broju stanovnika, u ovom hobiju ispadose velesila u odnosu na SRB koja samo kuka i place, svadja se sa svim i svakim.. nemaju niti jednu RC prodavnicu niti on line niti fizicki, ali su kako tako jedinstveni i bez svega toga znaju se skupiti na gomilu bar jednom godisnje, svaka im cast, svaka im se dala....
kako i zasto je ovako, nikako, kod nas ostaje staro pitanje....
Svi su nam krivi, svi nas z********u, nikome nismo po volji, a mi smo savrseni..... das li nas sve jebe, ili izjebasmo sami sebe !?
Sjebasmo cega god se dohvatimo !
Ajd uzdravlje ()-()
LazarStan:
Citam sve ovo i cudim se,skoro sam narucivao paket po prvi put bez Tracking number,iz EU skladista,stigao za oko 10-11 dana u posti,na paket od 16e sa shipping-om platio sam samo 500din.Nadam se da necu da imam ovakva iskustva. mmmm
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version