RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
F4U CORSSAIR karton pena
pnedic:
Model iz teme "Nepravilni zaokreti" (http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,14531.0.html) koji je tezak 1400gr na poletanju sam leteo dugo vremena bez problema sa 10x4.7 propelerom i bio jako zadovoljan (motor je 3536 1050KV https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18162__Turnigy_Aerodrive_SK3_3536_1050kv_Brushless_Outrunner_Motor.html). Fotke koje sam postovao su sa tim propelerom gde se vidi koliko strmo sam ga poletao.
Tako da smatram da ce ti propeler 9x4.7 biti dovoljan za normalan let. A ako hoces (tj kad odlucis) da divljas, onda stavljaj taj 12x6. Samo ima tada da ti vuce struje ko sumanut :).
(pijemo)
marko.jovanovic:
Znam da će da vuče struju ali samo ako budem gurao pun gas mada realno po mom nekom mišljenju pola će mu biti sasvim dovoljno da leti scale. Taj propeler je pravljen za taj motor i taj motor ima 750 KV (mislim na moj) što je skoro pa trećina manje od tvog motora. Kažem ti probaću pa ću da kažem kakvi su utisci.
Meni je bolje da bude over powered nego da od početka se mučim sa poletanjem...
Tamo gde ću prvi put da letim pista je jedno betnosko igralište za rukomet i mali fudbal. Okrenuta je tako da mi je vetar pri poletanju jako nepovoljan i skoro uvek ide iza leđa pa tako da će mi na poletanju trebati više snage da poleti poprečno sa terena.
Takođe pri sletanju slećem na isti teren uzdužno ali mi vetar uvek duva sa desne strane.
Igralište mi je okrenuto sever jug a sletanje može samo od severa prema jugu, a vetrovi kod nas duvaju zapad-istok.
Situcija je ne mož biti gora ali naučio sam da se izborim sa takvim nedaćama.
Mada ako poludim zapaliću na aerodrom u Velikim Radincima a tamo ima betona ispred hangara koliko hoćeš za modele.....
Pošto mislim da poletanje sa travnate podloge za ovaj model može da bude samo ako je podloga dobro izvaljana i trava dobro podšišana....
marko.jovanovic:
Evo konačno gotovo.
Nisam dobio nalepnjice ali sam odštampao na laseru u boji, zalepio duplu samolepljivu traku i izrezao nalepnjice. Znam da nije baš najbolje rešenja ali poslužiće.
Još samo da vreme posluži pa da se poleti ali koliko vidim za vikend mrka kapa.
LazarStan:
Svaka cast za izradu izgleda dosta dobro,zelim sve najbolje za prvi let,a i video neki nadam se ()-()
alzo:
Lepa tica :)aplauz (<--)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version