RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Израда стајног трапа од челичне жице

<< < (3/4) > >>

tibeteagle:

--- Quote ---Ako sam razumeo dobro ovde se kaze da Tehnika lemljenja jos prolazi. JA to nisam shvatio kao da netreba da se radi. ali je lepo opisao da vece temperature od toga ne treba dovoditi radi gubitka slasticnosti.
Sa cime se potpumo slazem.
Ako nisam dobro razumeo izvinjavam se svima.
--- End quote ---
Da tako je, ali ne moraš ni ti da nasedaš na provokacije.

rajevic:
Jedno pitanje dali je dovoljan prečnik klavir žice od 2.5mm za stajni trap nekog modela do 1.2kg ???

tibeteagle:

--- Quote ---Jedno pitanje dali je dovoljan prečnik klavir žice od 2.5mm za stajni trap nekog modela do 1.2kg
--- End quote ---
Pored težine modela zavisi još od dužine najdužeg dela kraka, da li je dvotočkaš i trotočkaš, od elastičnih osobina čelika, od vrste terena kao i od vrste letelice, jer nije svejedno da li je 3D koji malo rula ili džet koji puno rula? Pa sad ti odgonetni formulu.   :)

rajevic:
Konkretno za ovaj model

tibeteagle:
Kod ovakvod oblika stajnog trapa, koji je ugrađen na ovaj način u krilo, treba uzeti u obzir da se na spoljnjem delu savija, dok u ugrađenom delu torziono uvija po celoj horizontalnoj dužini u krilu. Zbog toga je onda bolje da je od 3mm, što uopšte nije debela žica i ostaće dovoljno elastičan trap.
Naravno to je moja šacometrija sa iskustvom rada sa čeličnim žicama od 0.8-6mm, ne samo u RC hobiju.
Žica da je ovaj kvalitet:
http://www.rcsrbija.rs/materijali-za-gradnju/ipke-elik-mesing-i-karbon/ipke-okrugle-elik/elina-ipka-d3-x-1000-mm
I naravno ove prsten graničnike staviti sa obe strane na oba točka.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8410__Landing_Gear_Wheel_Stop_Set_Collar_8x3_1mm_10pcs_.html
Sa 2-3sloja termobužir prstena odrezane od cevi, širine (dužine) 4-5mm jedan na drugo, se isto može postoći zadovoljvajuća funkcija umesto steznih prstenova od metala.
Žicu savijati jako oprezno u što jačim mengelama sa Preškovim uputstvima od pre!
 ;namig

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version